Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MESEVILÁG

Szereted Wes Anderson filmjeit? Akkor ezeket hoteleket imádni fogod!

2023. június 01.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés wes anderson dekor szálloda butikhotel Wes Anderson stílus
Szereted Wes Anderson filmjeit? Akkor ezeket hoteleket imádni fogod!
© Instagram / Burgh Island Hotel

A rendezőzseni, Wes Anderson filmjeinek képi világa megelevenedik ezekben a hotelekben.


Grand Budapest Hotel, A fantasztikus róka úr, Holdfény királyság. Néhány Wes Anderson mesterművei közül, amik nemcsak fanyar humorukkal, de lenyűgöző egyedi világukkal is belopták a szívünkbe magukat. Sokan az otthonukban is törekednek arra, hogy a rendező fagyi színekben játszó stílusát meghonosítsák, de sok szálloda is merített már ihletett belőle. Íme a 5 legjobban sikerült “Wes Anderson hotel”!

1. Venice Simplon-Orient-Express

A Venice Simplon-Orient-Express igazi száguldó luxusszálloda! Ugyan fényűző berendezése tagadhatatlanul felülmúlja a Darjeeling Limitedét, az Utazás Darjeelingbe című Wes Anderson klasszikusból, a dekorációtól kezdve a személyzeti egyenruháig Belmond híres vonatán minden a rendező nosztalgikus stílusára kacsint kicsit. Ráadásul Anderson 2021-ben maga is tervezett egy másik belmondi vonatra egy kocsit, amiben a hattyútematikát használta.

„Imádom a vonatokat!”

– mondta akkor.

2. Little Cat Lodge, Hillsdale, New York

A Holdfény királyság Anderson-filmben a kisvárosok és a kempingezés gyermeki fantáziavilágába nyerhetünk betekintést és ez a világ kísértetiesen emlékeztet a New York-i Hudson-völgyben található Little Cat Lodge hangulatára. A szobák berendezésénél ugyanúgy játszanak a szimmetria nyújtotta díszletszerű hatással, mint ahogy azt a rendező is gyakran teszi filmjeiben. Gazdag szövetek, minták, tájképi és sötét bőr kárpitok teszik teljessé a Wes Anderson hangulatot. 

3. Burgh-sziget, Devon, Egyesült Királyság

Az egyedi belső terek mellett Anderson filmjei gyakran emlékezetes épületekben is bővelkednek. A Burgh-szigeten elhelyezkedő Art Deco hotel, mintha az egyik lenne közülük, csak ezt nem egy film kedvéért építették, hanem az 1920-as években Archibald Nettlefold filmproducer tengerparti nyaralójának, romantikus üvegrotundával és drámai fehér-zöld színpalettával. A krimi koronázatlan királynőjét, Agatha Christie-t is megihlette a sziget misztikus bája. 

4. Grand Hotel, Mackinac-sziget, Michigan

Szinte hallani lehet Alexandre Desplat, a Wes Anderson filmek zeneszerzőjének egyik híres dalát a Mackinac-szigeti Grand Hotelben. Van valami eredendően Anderson-hangulat ebben az épületben: homlokzata babaházszerű, számtalan kis ablakkal és elegáns csíkos előtetőkkel, belül pedig nincs két egyforma szobája. A szeszélyesen elhelyezett emléktárgyak, a pasztell tapéták és gazdagon díszített textilek kavalkádja hamisítatlan Wes Anderson film élményt nyújt.

5. Les Deux Gares, Párizs

Anderson sok díszlete olyan lenyűgözően pazar, hogy nehéz elhinni, hogy nem valódi. Pont ezt érezni a párizsi Les Deux Gares butikhotelben is, amiről korábban már írtuk, hogy lenyűgöző stílusa mellett, az egyik legmegfizethetőbb európai hotel. Az elegáns bársony bútoroktól kezdve a piros-fehér fejtámlákig, a francia főváros 10. kerületében található, Luke Edward Hall által tervezett szálloda, teljes mértékben az Anderson-hangulatnak szentelte magát. Az egyedi művészeti alkotásokkal a falon, a pasztell árnyalatú fürdőszobákban könnyen el tudjuk képzelni Margot Tenenbaum (Tenenbaum, a háziátok) karakterét is. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves