Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LUXURY HOTEL

A világ 8 legszebb fürdőszobája, amit neked is látnod kell

2023. március 22.

5 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés fürdőszoba kerámiacsempe luxushotel márvány luxusszálloda
A világ 8 legszebb fürdőszobája, amit neked is látnod kell
© Dorchester Collection, Le Meurice Luxury Hotel

Márványpadló, kerek fürdőkád, tökéletes panoráma és keleti titokzatosság jellemzi a világ legszebb szállodai fürdőszobáit, melyekkel egyszerűen nem lehet betelni. Össze is gyűjtöttük a legmesésebb és legváltozatosabb fürdőket, amiket Amerikától egészen Közel-Keletig csodálnak a lakberendezők!


Egy otthon értékét a legkönnyebben két helyiség, a szép konyha és a minőségi fürdőszoba tudja milliókkal megnövelni – legalábbis a szakértők szerint. Nem meglepő tehát, hogy a lakberendezők a szállodai lakosztályok berendezésekor főként nem is a hálók, hanem a fürdőszobák tökéletes megjelenésére összpontosítanak. Bár számtalan olyan csodás szállodai fürdő létezik, melyből lehet inspirálódni és ötletelni, a következő fürdőszobák méltán nyerték el a világ legszebb fürdőszobái címet.

Következzenek a világ legszebb szállodai fürdőszobái! 

Le Meurice
Dorchester Collection, Le Meurice Luxury Hotel

Le MeuriCe

Ha nagy lakberendezési-rajongó vagy és követed a fürdőszobatrendeket, nagy vólaszínűséggel már találkozhattál a párizsi Le Meurice szálloda különleges fürdőjével, ami a Belle Etoile Penthouse lakosztályában kapott helyet. A fürdőszoba (mindamellett, hogy faltól falpig márványból készült) 360°-os körpanorámát biztosít Párizs belvárosára, valamint a szálloda kertjére. A fürdőszobában lévő legnagyobb különlegesség mégis a kör alakú, márványcsempével futtatott fürdőkád mögötti négy ablak, amin kinézve tökéletesen lehet élvezni a gyönyörű tájat.

Velaa Private Island Luxury Resort & Spa
Velaa Private Island Luxury Resort & Spa

Velaa Private Island 

A Maldív-szigetekhez hasonló egzotikus tájakon lévő luxusszállodák egytől egyik mesés fürdőszobákkal rendelkeznek. Az egyik legszebb a Velaa magánszigetén lévő Romantic Pool Residence villa szalonja, ami első ránézésre nagyon nyitottnak tűnik, de igazából egy mini szigeten helyezkedik el, amit csak motorcsónakkal lehet megközelíteni. A fürdőszoba berendezése minimális, a kerek alakú fürdőkád szinte teljesen betölti a teret, a dekorációul szolgáló magas vázák pedig karaktert adnak a helyiségnek. 

TAJ Hotels, Umaid Bhawan Palace Jodhpur
TAJ Hotels, Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Umaid Bhawan Palace Jodhpur

Az indiai Jodhpur városában lévő Umaid Bhawan palota 1928 és 1943 között, az art deco elterjedésekor épült meg, ezért nem meglepő, hogy a fürdőszobákat is ebben a stílusban valósították meg a lakberendezők. Bár a (ma már luxusszállodaként üzemelő) palota fürdőszobái azóta kisebb-nagyobb átalakításon estek át, az eklektikus stílusjegyek – úgy, mint a lekerekített geometriai formák, a metálos díszletek, valamint a fényezett faburkolatok – azóta is megtalálhatóak ezekben a terekben.

Ritz-Carlton, Higashiyama Niseko Village
Ritz-Carlton, Higashiyama Niseko Village

Higashiyama Niseko Village, a Ritz-Carlton Reserve

A japán Higashiyama Niseko Village luxusszállodája Nisekoban, egy népszerű síparadicsomban helyezkedik el, szobáinak ablakai pedig egytől egyig gyönyörű havas tájakra néznek. A lakosztályok fürdőszobái a japán onszeneket (japánul: hőforrás) kívánják feleleveníteni, melyek természetes eredetű, vulkanikus környezetben helyezkednek el. A sötétbarna fürdőkád- és csempeválasztás tehát nemcsak dekorációs célokat szolgál, hanem a kellemes, japán fürdőzési élmények előtt kíván tisztelegni.

Gleneagles
Gleneagles Luxury Hotel, Spa & Golf Resort

Gleneagles 

Európa legszebb golfpályája, valamint a legszebb skóciai tájak mentén, Edinburgh városától 72 kilométerre északra helyezkedik el a Gleneagles ötcsillagos luxusszállodája, melynek legnívósabb lakosztálya, a The Royal Lochnagar Suite büszkélkedik ezzel a fantasztikus fürdőszobával. Az egyszerű berendezésű, fehér-fekete színkombinációval tündöklő fürdőszoba minden egyes részlete luxusról árulkodik, ami miatt jogosan emlegetik a szakértők a világ egyik legszebb fürdőszobájaként.

The Langham
Langham Hotels, The Langham Chicago

The Langham chicago

A chicagói Langham szálloda extravagáns lakosztályába, a Regent Suite-ban található ez a minimalista, modern stílusú fürdőszoba, melynek 90%-át színtiszta márvány borítja. A berendezés egyszerű, már-már beleolvad a környezetbe, a fürdőszobába belépve pedig olyan érzésünk lehet, mintha a fürdőkád csak lebegne a felhőkarcolók épületei előtt. Az ilyen fürdőket szokták emlegetni a pazar jelzővel! 

Fairmont Royal Palm Marrakech
Fairmont Royal Palm Marrakech

Fairmont Royal Palm Marrakesh

A marokkói Fairmont Royal Palm luxusszálloda családi lakosztályaiban barna-fehér márványcsempével borított fürdő várja a vendégeket. A sötét, meleg tónusú csempék titokzatoságot csempésznek a fürdőszobák jól megszokott, tiszta és világos berendezéseibe, melyet a keleti stílusirányzat jól szellőző, fa sötétítő ablakaival díszítettek a lakberendezők. Különleges fürdőszoba ez, mely ékes bizonyítékul szolgálhat azon téves lakberendezési eszme ellen, miszert a sötét fürdők kisebbítik, ridegítik és komolysággal töltik meg a teret! 

Six Senses Zil Pasyon
Six Senses Zil Pasyon Seychelles Beach Resort

 Six Senses Zil Pasyon

Letisztult megjelenés, szolid berendezés, helyi fából készült bútorok és fa falburkolatok veszik körbe a Seychelle-szigeteken lévő Six Senses Zil Pasyon ötcsillagos szálloda egyik medencés villájának fürdőszobáját, ahol nagy valószínűséggel mindenki elidőzne néhány kellemes órát. A középen lévő, ovális alakú fürdőkádból tökéletes kilátás nyílik a környező tájra, ami tökéletesen pihentetővé teszi a legaktívabb nyaralást is.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves