Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KRIMIBE ILLŐ HELYSZÍN

15 millió fontért most bárki megveheti Agatha Christie kedvenc szigetét

2023. május 28.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés art deco agatha christie dekor krimi sziget eladó
15 millió fontért most bárki megveheti Agatha Christie kedvenc szigetét
© Shutterstock

Agatha Christie nem csak sokat nyaralt a Burgh-szigeten, de két könyvét is ez a helyszín ihlette. Most eladó, a rajta lévő szállodával és parti házzal együtt.


A mindössze alig 9 hektáros Burgh-sziget, ami a zseniális írót, Agatha Christie-t két legünnepeltebb regényének megírására inspirálta, 15 millió fontért, vagyis 6 és fél milliárd forintért eladó. 

Misztikus elszigeteltség

A Dél-Devon melletti Burgh-sziget a rajta elhelyezkedő hotellal és Agatha Christie kedvenc tengerparti házával együtt vásárolható meg, ahol az írónő gyakran töltötte nyarait. Dagálykor csak egy tengeri traktorral lehet elérni, apálykor azonban gyalog is. 

A sziget különleges elhelyezkedése ihlette a krimi koronázatlan királynőjét, Agatha Christie-t a 10 kicsi néger című regényének megírására, amelyben tíz vendég érkezik a szigetre, majd senki sem távozik élve onnét. De feltűnik Christie Poirot-sorozatának, Nyaraló gyilkosok című részében, amelyben Poirot egy exkluzív szigeti üdülőhelyen nyomoz egy gyilkosság kapcsán gazdagok és híresek között, de mindegyiküknek van alibije. Kicsit olyan a könyv, mint a Tőrbe ejtve filmsorozat.

Csodás nyaralóhely

A szigeten fekvő szállodát 1929-ben építették, 25 lakosztállyal rendelkezik, art deco stílusú és saját pubja, helikopter leszállója, medencéje és gyógyfürdője is van. A szállodában kialakítottak egy Agatha Christie lakosztályt is, tisztelegve az angol írónő előtt.

De Agatha Christie felújított tengerparti hazában is meg lehet szállni, ahol az írónő a regényein dolgozott.  

A pletykák szerint Eisenhower elnök és Winston Churchill a D-nap előtt találkozott a szállodában, illetve a Beatles is a szállodában szállt meg, mielőtt Plymouthban koncertezett volna. Az épület TV műsorokban is sokat szerepelt már, köztük a 2002-es Nyaraló gyilkosok filmes adaptációjában.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves