Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

STÍLUSOK TALÁLKOZÁSA

Mi az a japandi, ahol a skandináv és a japán lakberendezés fuzionál?

2024. május 08.

1 perc olvasás

ELLE

lakberendezés bútor skandináv design dekor stalus
Mi az a japandi, ahol a skandináv és a japán lakberendezés fuzionál?
© Shutterstock

A modern építészetet és belsőépítészetet a tökéletes stílus folyamatos keresése jellemzi. Néha a titok a két világ összeolvadásában rejlik: ez jellemző a japandi stílusra is. 


Sokan úgy tartják, a japandi stílus olyan, mint a rizspuding és a skandináv fahéjgolyók kombinációja: szokatlan, de isteni párosítás. 

Mi az a japandi stílus?

A japánok ötvözik a tiszta, sima vonalakat, a semleges színeket, a világos tereket és a természetes elemek szeretetét. Nem meglepő, álomszerű egy olyan tér, ahol a skandináv funkcionalitás folyamatosan találkozik a japán esztétikával. Nem csoda, hogy a japandi egyre népszerűbb azok körében, akik sem az esztétikáról, sem a kényelemről nem hajlandóak lemondani. 

A japandi stílus alapelve a kevesebb több, éppen ezért ezek a bútorok a minimalizmus világába kalauzolnak, mégis minden bútornak története van, amely a funkciójából adódik. A párnák ebben az esetben nem csak kényelmesek, vagy csak szépek - mindkét kitételnek meg kell felelnie. 

Fotó: Shutterstock

A japandi feltételrendszere

Ugyanez igaz összességében a japandi stílusra. A térben elhelyezkedő bútoroknak esztétikusnak kell lenniük, mellette pedig a skandináv trendeket követőnek. De muszáj, hogy valamilyen funkciójuk is legyen, amelyeknek köszönhetően, akár új történetek forrásait is jelenthetik. 

Ezen kívül, a japandi stíluselemekre jellemző a fenntarthatóság és a környezettudatosság, ilyenkor alaposan meg kell vizsgálni, honnan származik az adott termék, és milyen körülmények között készül. Éppen ezért, sokszor a kis üzletek, szakemberek műhelyei lehetnek a lelőhelyeik ezeknek az elemeknek. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves