Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vissza a jövőbe

3 lakberendezési trend a ’60-as évekből, ami visszatér 2024-ben

2024. május 23.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lakberendezés lakberendezési trend dizájn fa bútorok 60-as évek retro
3 lakberendezési trend a ’60-as évekből, ami visszatér 2024-ben
© Shutterstock

Úgy tűnik, idén ismét népszerűvé válik néhány retro lakberendezési trend.


Ahogyan a divatban egy-egy stílusirányzat, úgy esetenként néhány lakberendezési trend is visszatér a múltból.

Ha éppen most készülsz lakásfelújításra, egyre több helyen veheted észre, hogy a ’60-as évek trendjei újjáéledtek, és a régen megszokott dizájnelemek köszönnek vissza a kínálatban a burkolatok, a színek, és a bútorok tekintetében is.

Lássuk, mi számít ismét nagyon divatosnak!

A ’60-as évek kedvenc lakberendezési trendjei visszatérnek

Kockás padlók

A burkolatok között számtalan variációban felfedezhetőek a kockás padlók. A klasszikus fekete-fehér mellett egyéb színekkel is kísérletezhetsz, bár a lakberendezők szerint a fehéret érdemes megtartani alapszínként.

A kockák méretéről is szabadon dönthetsz, de a nagyobb járólapok mindig elegánsabbak. Az azonban fontos újítás, hogy nemcsak a konyhában vagy a fürdőszobában, hanem akár a nappaliban is érdemes kipróbálni ezt a stílust.

Grafikus színek és minták

Az évtizedre jellemző meglepő színek és formák is visszaköszönnek. A minimalista, ugyanakkor merész vonalak az egész helyiség hangulatát meghatározzák.

Azonban aki ilyen elemeket választ, annak érdemes letisztult bútorokkal ötvöznie azokat, hogy ne keveredjenek egymással az esetleg össze nem illő elemek.

Natúr fa szekrények

A natúr fa sokáig a legkedveltebb alapanyag volt, ha szekrényekről volt szó. Ez a dizájn is visszatér, és nemcsak a konyhaszekrények esetében, hanem akár a nappaliban is.

Az enyhe árnyalatoknak köszönhetően szinte bármilyen más színnel kombinálhatóak ezek a bútordarabok, így nem meglepő, hogy egyre népszerűbbé válnak az utóbbi időben.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves