Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 dolog, amitől nagyon ódivatúnak tűnik a konyha

2024. február 11.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés konyha lakás konyhaszigetek konyhabútor interior design
4 dolog, amitől nagyon ódivatúnak tűnik a konyha
© Instagram/@elledecoration_es

A konyhabútor színétől kezdve egészen az elavult kisgépekig most négy olyan dolgot is bemutatunk a konyhában, ami a lakberendezők szerint elképesztően ódivatú!


Ma már annyi különböző konyhatrend közül választhatunk, hogy könnyű elveszi a konyha berendezését illetően: vannak, akik a minél különlegesebb szekrényre vágynak, mások inspiráló konyhaszigetekről álmodoznak, a legutolsó lakberendezési trendeket követők pedig autentikus élményt kínáló, színes konyhát szeretnének maguknak. Akármi is legyen a szíved vágya, az biztos, hogy a most következő ódivatú dolgokat el kell felejtened a szakértők szerint, mert csak olcsóbá teszik a modern konyhádat.

Következzen az a 4 dolog, ami egyből elavultnak és ódivatúnak mutatja a konyhádat! 

1. A MINDEN FEHÉR-ELV A KONYHÁDBAN

10 éve még ez volt a legnagyobb trend, ma már inkább kínosnak néz ki a minden fehér-elvet követő trendséma a konyhádba. Egyrész a fehér színt nem praktikus,(soha nem is volt az, ha a konyháról van szó), másrészt egyből lejön az embereknek, hogy a fehér konyhát soha nem használják, csak mutatóba készült. Ha használnánk, akkor tele lenne foltokkal, zsírpecsétekkel és még sorolhatnánk, ami szintén cikis lenne elrejteni, letagadni. Egyszerűbb lecserélni a fehér színt! A csupa fehér színből álló konyhát tehát érdemes elfelejteni. 

2. KÉNYELMETLEN ÉS PRAKTIKÁTLAN FOGANTYÚK

Sok van belőlük! A konyha akkor néz ki jól, ha kevés dolog van elöl, ehhez viszont állandóan nyitogatni kell a konyhaszekrények ajtaját: épp ezért, érdemes törekedni arra, hogy a fogantyúk kényelmesek, praktikusak legyenek és maximálisan kézre álljanak, bárhonnan is fogd meg őket. A pontszerű, gombszerű, apró kis fogantyúkat utálni fogod akárcsak a geometrikus alakzatú, éles-hegyes darabokat. Már senki sem rak ilyen a konyhájába, nem praktikus kiegészítő.

3. ÜVEGBERAKÁSÚ KONYHASZEKRÉNYEK

Régen nagyon divatosak voltak, de az elmúlt évtizedben szerencsére kimentek a divatból az üvegberakású konyhaszekrények, melyek láttatni engedték az edényeket, a poharakat, az üvegcsészéket és úgy alapjában véve mindent, ami a konyha felső polcain sorakozott. Nem elegáns, kifejezetten problémás lakberendezési megoldás ez, hiszen a legkisebb rendetlenség is egyből meglátszik ezekben a szekrényekben, arról nem is beszélve, hogy elveszi a figyelmet a konyha szebb, hamronikus részeiről. 

4. KISGÉPek EGYMÁS MELLETT A PULTON

A kisgépek hihetetlenül praktikusak és nagyban meg tudják könnyíteni az életünket, de akárhonnan is nézzük, nem valók a konyhapulton való tárolásra - maximum csak addig, ameddig használjuk őket. Természetesen, a dizájn kivitelezésű, grandiózus megjelenésű kávéfőzőt nem kell és nem is érdemes elrejteni, viszont a nem patyolattiszta, régi szendvicssütőt, a grillsütőt, a mixert, az aszalógépet és a társait érdemes elrejteni a konyhaszekrénybe, a spájzba vagy valamilyen más tárolóhelyiségbe.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves