Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KONYHATREND

A fehér konyhák ideje lejárt, 2024-ben ezek a legnépszerűbb árnyalatok

2024. április 18.

2 perc olvasás

ELLE

konyha szín konyhaszekrény konyhatrend
A fehér konyhák ideje lejárt, 2024-ben ezek a legnépszerűbb árnyalatok
© Shutterstock

A szakértők szerint a fehér konyhákat érdemes elengedni, és inkább a feltűnőbb árnyalatokat választani. 


Évek óta a fehér számít a legnépszerűbb színnek, ha konyháról van szó. Kifejezetten visszafogott, egyszerű, tökéletes alap, amihez könnyű konyhai kiegészítőket választani. Ám a lakberendezők szerint 2024-ben már nem ez számít a legjobb választásnak, és egyre több embert bíztatnak arra, hogy mozduljanak el a mélyebb színek irányába

Csodás színekben pompáznak a konyhák 2024-ben

A trendek megváltoztak, a Zillow legújabb elemzései szerint, az otthonkeresők manapság már inkább a színes konyhával rendelkező lakásokat, házakat részesítik előnyben. Még többen döntenek a festés mellett, sokan cserélik le a fehér bútort egy kicsit hangsúlyosabbra. A Pinterest legfrissebb elemzése szerint 2024-ben főszerepet kapnak a sötétebb színek, mint például a mélyzöld vagy szürke. 

Bordó

Talán az egyik legfeltűnőbb árnyalat, ami lehet, hogy sokaknak eszébe sem jutna a konyha kapcsán. Ennek ellenére érdemes rajta elgondolkodni, mivel az árnyalat melegséget áraszt, és remekül használható a bútorok kiemelésére. 

Sötétkék 

Merész, hangsúlyos árnyalat, amit a vendégeid is megjegyeznek, ha belépnek a konyhába. Elsőre lehet, hogy soknak tűnik, de letisztult munkapulttal és fém csapokkal sokkal inkább exkluzív lesz a végeredmény.

zöld 

Ha szeretnél egy igazán különleges konyhát, akkor a zöld árnyalatot neked találták ki. Nagyon elegáns, mégis vibráló tónus, ami egyszerre sugároz melegséget és titokzatosságot

Bézs 

Nehéz elengedi a fehér nyújtotta nyugalmat, talán pont ezért jelent meg a bézs, ami szintén 2024 nagy trendje. Kevésbé hideg, mint a fehér, több benne a melegség, amellett nagyszerűen mutat a barnával. 

Lime 

A zöld konyhák nagyon divatosak, ha pedig inkább egy visszafogott árnyalatot szeretnél, akkor a lime a tökéletes választás. A matt verzió roppant elegáns, amit könnyen fel lehet dobni fémes kiegészítőkkel.

Szürke 

A szürke is lehet köztes megoldás, ha a világosabb árnyalatokat kedveled, de már nem szeretnél fehér konyhát. Nagyon sok árnyalat jól mutat a konyhában, a világosabb tónusok kicsit hidegebbek, de a sötétebbek akár meghitt hangulatot is sugározhatnak. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves