Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TREND

3 konyhatrend 2024-ben, ami mindenkit meghódít

2024. április 12.

1 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

konyha konyhatrend
3 konyhatrend 2024-ben, ami mindenkit meghódít
© Shutterstock

A giccs idén újra teret hódít az otthonunkban.


A Pinterest öt belsőépítészeti trendet jósolt 2024-re a legnépszerűbb keresőkifejezések alapján, egyik közülük “kitschens”, ami a kitsch vagyis giccs és az angol konyha szó összevont változata volt. A feltörekvő konyhatrend a nosztalgikus és retro megjelenést ünnepli, színes és merész megoldásokkal. Hagyd magad elcsábulni!

Retro burkolatok

A giccses esztétika eléréséhez a legjobb alapot egy retro padlóburkolat vagy fali csempe adhatja a konyhában. Ilyen például a klasszikusnak is mondható sakktábla minta a konyhapadlón, amit mustársárga bútorokkal emelhetünk a 60-as, 70-es évek nívójára.

Színkavalkád

A giccskonyhához érdemes energikus színeket választani a dinamikus megjelenés érdekében. Kísérletezhetünk olyan merész párosításokkal, mint a felvillanyozó kék és a tüzes vörös vagy az élénk rózsaszín és a napsárga. De a minták bátor kombinálása is vezethet játékos és egyéni eredményhez. Elő a pöttyös, csíkos vagy virágos tapétákkal, textíliákkal.

Eklektikus harmónia

A giccskonyha létrehozásának vitathatatlanul legfontosabb lépése az, hogy kilépünk a komfort zónánkból és keverjük a retro darabokat a vintage darabokkal majd megbolondítjuk bolhapiaci szerzeményeinkkel az összhatást. Meglepően jól megférnek egymás mellett a modern, kortárs elemek és a retro vagy rusztikus kiegészítők. A lényeg, hogy számunkra koherens és személyes legyen a végeredmény.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves