Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 minimalista fürdőszoba, amit mindenki szívesen elfogadna

2023. október 02.

4 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés minimalista stílus fürdőszoba design fürdőkád interior design minimalista lakberendezés
5 minimalista fürdőszoba, amit mindenki szívesen elfogadna
© Shutterstock

A minimalista fürdőszobák már rég nem csak a monoton, fehér külsőben kerülnek megálmodásra: a következő mesés fürdőszobák ékes példái lehetnek annak, hogyan lehet egy kis színt, anyagot és textúrát csempészni a letiszult tiszálkodó helyiségekbe! 


A fürdőszobák egyik legszebb és legkülönlegesebb lakberendezési trendjének számít a minimalista stílus, melyet nemcsak a nagy, hanem a kis terekben is tökéletesen meg lehet valósítani akkor, ha értünk a textúrák és a színek kombinációjához. A természetes anyagok és színek előresorolása, valamint az egymáshoz illő, letisztult fürdőszobai kiegészítők választása már önmagában hozzájárul a tökéletes fürdőszoba megalkotásához, ám van még néhány apróság, amire érdemes figyelni, ha te is egy ilyen mesés, relaxáló hatású fürdőszobát szeretnél a lakásodba! 

1. a GRAFITSZÜRKE szín alkalmazása

A minimalista fürdőszobák fő színe már rég nem a fehér: az elmúlt időszakban főleg a grafitszürke, világosszürke csempék, fali színek és bútorzatok a nyerők, amiket remekül lehet kombinálni egymással. A képen látható sötétszürke szekrényhez sötét tónusban hozzáillő fogantyúk mellett döntöttek a tulajdonosok, mely a kilincs, a zuhanyzófej és a zuhanyzókabin részleteiben is visszaköszön.

A tökéletes összhang megteremtéséhez világosszürke, már-már fehérbe hajló csempe került kiválasztásra, a duotone fürdőszobát pedig a lágy, meleg fényű háttérvilágítás tette még különlegesebbé.

2. különleges, AMORF TÜKÖR választása

Megszokott, hogy a minimalista fürdőszobákba négyzet, téglalap vagy kör alakú tükör kerül kiválasztásra, ám a következő fürdőszoba tökéletes például szolgál arra, hogy az amorf, nem geometriai formájú tükrök is remek opciók lehetnek – különösen igaz ez akkor, ha viszonylag nagy felületet szeretnénk a tükörrel betölteni.

Az amorf alakú tükör megtöri a tökéletes pontosságú geometriai formákból álló fürdőszoba komor hangulatát, egyediséget, különlegességet csempészve bele, ami miatt sokkal kevésbé lett unalmas a színtiszta bézs árnyalatból álló helyiség.

3. GEOMETRIKUS PONTOSSÁG betartása

Íme egy újabb példa arra, hogy kis térben (egészen pontosan 3 méter × 2 méteren) is lehet tökéletes összhangban pompázó, minimalista fürdőszobát alkotni, minden csak a mérnöki pontosságon múlik. A fürdőszobába belépve egyből a kézmosóval kombinált tükörrel találjuk szembe magunkat, mellette pedig diszkrét fürdőkád fogad minket.

A titok nyitja itt a függőleges geometrikai formák és az egymáshoz pontosan illő színek alkalmazása, melyel hihetetlen mértékben nyújtják a teret. Kis fürdőszobákban sokat segítenek a hosszúkás, vékony tükrök, a függőleges kapaszkodók és a falba beépített kis polcok is, melyek nem egymás mellett, hanem egymás fölött helyezkednek el.

4. PURITÁN és letisztult megjelenés

A minimalista fürdőszobák elsőszámú tulajdonsága a puritán, tiszta, cicoma nélküli megjelenés, felesleges holmik és a kacatok nélkül, aminek hála egy igazán üdítő és relaxáló helyiséget lehet teremteni a legkisebb fürdőszobából is.

Ha a minél pihentetőbb tér megteremtése a cél, akkor célszerű egysíkú felületekre, egybefüggő formák kiválasztására törekedni, erre szerencsére egyre több lehetőség van a magyarországi design stúdiókban is.

5. a természetes színek és textúrák keverése 

Téves elképzelés azonban, hogy csak az egyszínű, monoton fürdőszobák lehetnek minimalista stílusúak: az alábbi fürdőszoba remekül szemléltetni, hogy a színek, formák, tónusok, sőt, még a különböző lakberendezési stílusok, stukkók keverésével is elérhető a minimalista megjelenés, ha igazán hozzáértő szemekkel rendezzük be a fürdőszobát.

A fürdőszobában lévő barokk stílusú fali stukkókat tökéletes ellensúlyozzák a sötét, egyszerű vonalvezetésű fürdőszobai kiegészítők, fogantyúk nyújtotta egyszerűséget. A bútorok, csempék monotonságát függőleges csíkozású, fa berakású, láthatatlan fürdőszobai fiókkal tettek még egyedibbé a tervezők. Ez a fürdőszoba tökéletesen szemlélteti azt, hogyan lehet a fa, a márvány és a különféle textúrák közötti átmenetet áthidalni úgy, hogy az eredmény szemet gyönyörködtető és zavartalan legyen.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves