Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 dolog, amitől azonnal ódivatúnak tűnik a lakásod

2024. június 15.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés lakberendezési trendek tapéta Dekoráció Díszítés
4 dolog, amitől azonnal ódivatúnak tűnik a lakásod
© Shutterstock

Az egyszínű otthonok, a matchy-matchy bútorok és a trendi kiegészítők ideje lejárt: ha igazán elegáns és stílusos lakást szeretnél berendezni magadnak, gondolkodj hosszútávon!


A tökéletes lakberendezés eléréséhez nem feltétlenül kell követni a legújabb lakberendezési trendeket, de azért érdemes figyelni arra, hogyan dekorálunk, milyen bútorokat választunk a lakásba; vagy éppen milyen színnel festjük le a falfelületeket. A lakberendező szakértők most összegyűjtötték azokat a gyakori, de annál kínosabb dekorációs hibákat, melyek szinte mindig ódivatúnak hatnak a véleményük szerint. Nézzük is őket! 

A következő lakberendezési hibák azonnal ódivatúvá teszik a lakásunkat a szakértők szerint! 

1. CSAK TRENDELEMEKKEL DEKORÁLJUK AZ OTTHONUNKAT

Női alakú gyertyák, rattan kiegészítők, fehér dekorelemek és még sorolhatnánk – ezek a trendek egy-egy szezonig bírják, utána már nem lesznek felkapottak, sőt, még népszerűek sem; egy év elteltével pedig kifejezetten cikisnek és ódivatúnak tartják őket a lakberendezők. Épp ezért, a trendelemekre csak akkor költs, ha tényleg ízlésesen és stílusosan mutatnak a lakásodban: ha pár hónap múlva lecseréled őket, csak a pénzedet dobod ki és a környezeted rongálod! 

2. EGYSZÍNŰ ÉS EGYSÍKŰ AZ EGÉSZ LAKÁS

Szuper, ha van egy adott szín a lakásodban, ami imádsz! Ha viszont mindent (a dekorációs tárgyaktól kezdve a bútorokon át egészen a használati tárgyakig) egy színnel rendezel be, az összhatás inkább kellemetlen lesz, mintsem nagyon egyedi és csodálatos. Sokkal stílusosabban és barátságosabban fog mutatni az otthonod, ha kitágítod a színskáláról alkotott nézeteidet: elvégre a legnevesebb lakberendezők sem egy színben gondolkodnak, ha lakást rendeznek be!

3. MINDEN BÚTOR PONTOSAN ÖSSZEILLIK

A matchy-matchy bútorok általában akciósan, jelentős kedvezményekkel vásárolhatóak be a bútoráruházakban és meglátva őket gyakran érezzük úgy, hogy tökéletesen illenek egy-egy szobába. A valóság azonban az, hogy ha az összes bútorod ugyanarra a sablonra fog felépülni, nagyon hamar meg fogod unni az otthonod lakterét, ahogyan a barátságos, hívogató elemeket sem fogja tartalmazni az otthonod. A megoldás? Csak néhány összeillő darabot vásárolj, de ne sokat!

4. TÚLSÁGOSAN FELTŰNŐ TAPÉTÁK

A statement tapéták időről időre nagy népszerűségnek örvendenek, de ezek is ugyanolyanok, mint az éppen felkapott, trendi lakberendezési tárgyak. Egy szezonos dekorelemek, amikben nincsen túl sok lehetőség, hiszen egy nagyon feltűnő és színes, rikító tapétához azért nem illik minden bútordarab, okosan kell hozzá vásárolni. De hidd el: a legszebb feltűnő tapétát is meg fogod unni maximum egy éven belül, aztán újra cserélheted azt le. Ha ez rendben van, csak akkor vágj bele! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves