Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 lakberendezési hiba, amit mindenki elkövet a szakértők szerint

2024. március 15.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés otthon lakás lakberendező berendezés interior design
3 lakberendezési hiba, amit mindenki elkövet a szakértők szerint
© Shutterstock

Ha valami nem tűnik jónak, akkor valószínúleg nem is az: ez a lakberendezők elsőszámú jelmondata, akik most a leggyakoribb lakberendezési hibákra hívták fel a figyelmet! 


A tökéletes otthon berendezésekor több szempontot érdemes figyelembe venni: a szobák méretén és adottságain túl a bútoraid fajtáját, nagyságát és színét sem árt feltérképezni, ahogyan a személyiségedet, a saját stílusodat is ajánlott a nyilvánvaló praktikumokkal együtt párosítani. Mindezt azonban nem könnyű alkalmazni a gyakorlatban, ezért sokszor követünk el különböző lakberendezési hibákat. Most a legnagyobb bakikra hívták fel a figyelmet a lakberendezők, amiket a harmonikus és barátságot otthon eléréséhez érdemes minél nagyobb ívben elkerülni!

A következő lakberendezési hibák a leggyakoribbak a szakértők szerint! 

1. KONYHASZEKRÉNYEK NYITOTT POLCOKKAL

A konyhát rendkívül nehéz mindig tökéletesen tisztán és rendszerezetten tartani, főleg, ha sok időt töltesz otthon és naponta használod ezt a helyiséget. Épp ezért fontos, hogy olyan konyhabútorod legyen, ami képes elnyelni a dolgokat és a tökéletlenségeket: csak egy jól záródó ajtó kell rá és már fel sem tűnik, ha nem szín szerint rendezve, szépen egymás mellett sorakozva vannak a bögréid, a tányérjaid és a többi étkészleted! A nyitott polcokat ezért soha nem érdemes konyhába szereltetni.

2. NEM MEGFELELŐ MÉRETŰ BÚTOROK

Észrevehetően túl nagy bútoraid vannak a lakásod méretéhez képest? A kanapéd szinte elfoglalja az egész nappalidat? Vagy pont fordítva: olyan nagy terek maradtak az otthonodban az összes bútoroddal együtt, hogy szinte bálteremben érzed magad? A hiány és a túlzsúfoltság érzése is nyomasztó hatással van a helyiségben tartózkodókra, ezért a bútorválasztás során mindenképpen mérd fel a lakásod méreteid. Költöznésél is ügyelj rá: ha valami nem passzol, inkább add el!

3. TÚL SOK KÜLÖNBÖZŐ SZÍN EGY ADOTT TÉREN BELÜL

Szuper, hogy szereted a színeket, de azért az árnyalatokból egy idő után inkább kavalkád, mintsem egy nyugodt hangulatot árasztó, kellemes tér lesz! A lakberendezők szerint épp ezért érdemes mintákra és színekre bontani a tereidet , de még jobb, ha az egész otthonod egy adott stílusú). Csak néhány minta és szín lehet jelen egy adott téren belül úgy, hogy ne boruljon fel a harmónia; de az igazán profik egy adott szín különböző árnyalatait párosítják össze egymással. Ne feledd: ha valami első látásra nem illik össze, akkor valószínűleg nem is mutat jól egymással! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves