Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NEW TRENDS

3 konyhatrend 2024-ben, amit érdemes megjegyezni

2024. április 29.

2 perc olvasás

ELLE

konyha konyhaszigetek konyhák konyhatrend 2024-es trend
3 konyhatrend 2024-ben, amit érdemes megjegyezni
© Shutterstock

2024-ben nagyon üdítőek a konyhatrendek, most mutatunk pár izgalmas részletet, amivel csodásan feldobható ez a helyiség.


A konyhának manapság kiemelt szerepe van, hiszen legtöbbször ebben a helyiségben zajlik a családi élet jelentős része. Éppen ezért az aktuális konyhatrendeket is ennek megfelelően alakították ki. 

Így változtak meg a konyhatrendek 2024-ben 

Tavaly rengeteg vibráló trend ütötte fel a fejét, ott volt a fényes Barbiecore és a lenyűgöző art déco. Mindkettő hangsúlyos trend, de 2024-ban inkább már a praktikum, a melegség és a nyugalom kapják a legtöbb szerepet. Kerrie Kelly, a Kerrie Kelly Studio vezérigazgatója szerint idén az emberek azt a szempontot tartják szem előtt, hogy jól ki szeretnék használni a tereket. Éppen ezért a konyhaszigetek több funkciót is betöltenek, és maximalizáljak a tárolásra alkalmas helyeket. Cél, hogy a konyha egy társas életre alkalmas hely legyen, ahol a főzés mellett a baráti vacsorákat is meg lehet ejteni. 

Meleg színek 

2024-ben háttérbe szorulnak a monokróm, teljesen fehér konyhák. A helyüket az élénkebb színek, mélyebb árnyalatok veszik át. Nagyon népszerű lesz többek között a zöld, a kék vagy a bordó. Az aktuális árnyalatokról itt olvashatsz bővebben. 

Drámai márvány 

Főszerepet kapnak a természetes anyagok, mint például a fa vagy a márvány. Utóbbi kicsit kényes, főleg a világosabb árnyalatok, hiszen viszonylag könnyen megsérül. Ennek ellenére egyre többen vállalják be. A sötétebb verzióknál kisebb az esély a sérülésre, ezek legtöbbször munkapultként vagy kiegészítők formájában jelennek meg a konyhákban. 

Kapcsolat a természettel 

Talán az év egyik legmeglepőbb trendje, hogy ismét népszerűvé válnak a kinti konyhák, főzőegységek. Az emberek egyre jobban szeretnének kapcsolatot a természettel, ezért sokan olyan konyhákat terveztetnek, amelyekből azonnal ki tudnak lépni a teraszra, kertbe. Főszerepet kapnak a nagy tolóajtók, a fényes üvegfelületek, és a kinti bútorok, melyek a konyha stílusához passzolnak. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves