Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Inspiráció

Ezek a legjobb dekor ötletek a kis konyha berendezéséhez

2024. május 01.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés konyha
Ezek a legjobb dekor ötletek a kis konyha berendezéséhez
© Shutterstock

A kis konyhából is kihozhatjuk a legtöbbet. 


A konyha minden otthon legfontosabb része: a főhadiszállás, ahol az étel és a család találkozik. Azonban tévedés azt gondolni, hogy hatalmas konyhára van szükségük ahhoz, hogy hatással legyen a lakásunkra. Most adunk egy kis inspirációt, hogyan rendezhetsz  be és dekorálhatsz tökéletesen egy kisebb helyiséget. 

Keverjük össze a fehér és a semleges színeket

Ha nem akarsz csak egy színt, de szereted a tiszta és világos megjelenést, a fehér és a semleges színek keverése nagyszerű módja ennek elérésére. A bambusz tapéta még egy kis pluszt adhat a konyhádhoz, és máris nagyobbnak fog tűnni. A barna és zöldes színek mutathatnak a legjobban a fehérrel. Érdemes kipróbálni!

Shutterstock

Fontos a természetes fény maximalizálása

A kis konyhák méretükből adódóan hajlamosak szűkösnek érezni magukat, de ha gondoskodunk arról, hogy világos legyen és sok fény szűrödjön be,  az segíthet enyhíteni ezt a problémát. Éppen ezért házépítéskor fontos ügyelni rá, hogy legyen központi ablak a konyhánkban, ahonnan bejön a világosság, és ehhez kellenek a világos falak.

Shutterstock

Vállald be a retró stílust

A múltban a kis konyhák voltak a megszokottak, ezért ne félj retró megjelenést választani. Nyugodtan vállaljuk be azt a mosogatót, ami nem a legmodernebb, az ablak fölötti függönyt, valamint a vintage dekorációkat. Sokan imádják az ilyesmi megjelenést, hiszen tényleg mindannyian felülünk a nosztalgiavonatra, amikor belépünk a helyiségbe.

Shutterstock

A rusztikus megjelenés mindig velünk lesz

A rusztikus megjelenés valóban időtálló, és egy kis konyhát is hangulatossá és hívogatóvá tehet. Egy ilyesmi konyha magáévá teszi a faházas megjelenést, és további rusztikus elemeket, például rattan kosarakat is használhatsz a tároláshoz. Ha ezt a stílust fehér színnel kevered, akkor még különlegesebb lehet a végeredmény. Az biztos, hogy csodálatosan mutat.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves