Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ROYAL LIFE

Károly király lemond bájos walesi rezidenciájáról, idén bárki kibérelheti

2023. július 02.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés Károly király walesi ház
Károly király lemond bájos walesi rezidenciájáról, idén bárki kibérelheti
© Getty Images / Chris Jackson/WPA Pool

Károly király nem bérli tovább a mesés walesi házat, ezért szeptembertől bárki megszállhat benne.

 


A III. Károly király korszaknak vége, legalábbis Llwynywermodban. Bár a walesi herceg címet és a vele járó ingatlanokat legidősebb fia, Vilmos herceg kapta meg a koronázás után, az új angol király a csodás walesi rezidenciáját, Llwynywermodot, megtartotta, de a Telegraph információi szerint a korona már csak nyár végéig bérli az ingatlant.

Getty Images

A brit lap szerint ugyan Károly szenvedélyesen szereti Walest, idén nyáron hagyja lejárni a vidéki ingatlan bérleti szerződését, tekintettel arra, hogy nem lesz lehetősége olyan gyakran meglátogatni azt. Károly, aki köztudottan imád kertészkedni, Highgrove-i és skóciai birtokához hasonlóan itt is sokat dolgozott az egykori farmház fényének visszaállításáért. Rózsát, jázmint és loncot ültetett a kertbe, illetve hat olyan juharfát, amelyek eredetileg Vilmos herceg és Kate 2011-es esküvőjén sorakoztak a templomi folyosón.

A dél-walesi Bannau Brycheiniog Nemzeti Park szélén található ingatlant 2007-ben vásárolta meg Károly 1,5 millió dollárért. Craig Hamilton építész helyi és újrahasznosított anyagok felhasználásával és walesi kézművesek segítségével helyreállította a három hálószobás otthont, amely egykor mintagazdaság volt. A rezidencia belső tereit Kamilla királyné nővére, Annabel Elliot tervezte, aki walesi bútorokkal, textíliákkal és régiségekkel töltötte meg a helyiségeket.

Getty Images

Miután Károly király nem hosszabbítja meg a walesi otthon bérleti szerződését, Vilmos herceg szóvivője pedig azt mondta, hogy a hercegi pár inkább a helyi gazdaságot szeretné élénkíteni azzal, hogy szállodákban lakik, így valószínűnek tűnik, hogy a ház és udvara látogatható vagy bérelhető lesz szeptembertől. Akár ebben a takaros, vidéki farmház stílusú hálószobában is meg lehet majd szállni.

Getty Images

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves