Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZTÁR KOLLABORÁCIÓ

John Legend az Etsyvel összefogva dobta piacra dekor kollekcióját

2023. június 24.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés együttműködés john legend Etsy dekor kiegészítők
John Legend az Etsyvel összefogva dobta piacra dekor kollekcióját
© Etsy.com

Az énekes, John Legend, 11 Etsy alkotóval működött együtt.


A Grammy és Golden Globe-díjas énekes, John Legend, hírnevét és befolyását arra használta, hogy első Etsy-kollekciójával lehetőséget adjon hátrányoshelyzetű alkotóknak a bemutatkozásra. 

Különleges összefogás

11 művészt választottak ki Lengyelországból, Bulgáriából, Kanadából, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból, akikkel Legend együttműködve alkotta meg a limitált kiadású dekor- és életmód kiegészítőket. Az énekes számára fontos volt, hogy egyensúlyt találjon saját stílusa és azon kreatívok egyéni esztétikája között, akikkel együtt dolgozott. 

Nagyon különleges élmény volt számomra ezekkel a tehetséges művészekkel együtt dolgozni, mert az elkészült tárgyaknak történetük van

– mondta az énekes-dalszerző.

Szeretem magam körülvenni kiváló minőségű termékekkel, amelyek olyan valódi emberek kezéből származnak, akik szeretik a mesterségüket.

Minden darabot természetes anyagokból készítettek és a meleg földszínek kötik össze őket. A készlet bézs és barna színű kerámiákat és edényeket, kézzel szőtt Gullah kosarakat, texturált párnákat, és még néhány kisállat kiegészítőt, például kutyaágyat foglal magába, amit Legend és felesége, Chrissy Teigen közös kutyája ihltetett. A kollekció darabjai már elérhetőek az Etsy.com-on.

A hagyományok tisztelete

Az együttműködésben résztvevő művészek közül kettő a dél-karolinai Gullah kosárfonó közösség tagjai, akik munkájukkal afrikai őseik örökségét viszik tovább. A gullah népet a 17. században erőszakkal hurcolták Afrikából Amerikába, ahol rabszolgasorba kerültek. Több évtizedes nehézségek során a gullahok képesek voltak megőrizni kulturális hagyományaikat, mint amilyen az egyedi szövéstechnikájuk is. Hagyományosan a kosarakat helyben betakarított édes fűből, fenyőtűből és gyékényből készítik – amelyek mindegyike kellemes, földes illatot áraszt.

Legend, akinek nemrég született meg harmadik gyermeke, nem sokáig ül első Etsy-kooperációjának babérjain: az énekes következő projektje a kézműves online piactérrel, egy téli, ünnepi dekorációs kollekció lesz, ami az év végén jelenik meg. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves