Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

3 dolog, amit nem szabad a hálószobába tenni

2024. május 17.

1 perc olvasás

ELLE

lakberendezés lakberendezési trendek hálószoba hálószoba bútor
3 dolog, amit nem szabad a hálószobába tenni
© Shutterstock

A hálószobának hívogatónak kell lennie, éppen ezért ezeket a dolgokat, tárgyakat sosem szabad a helyiségben tartani. 


A lakberendezés nem egyszerű, ugyanakkor érdemes bizonyos szabályokat betartani, például a hálószoba berendezésének összeállításánál. Vannak olyan tárgyak, amelyek nem csupán, hogy nem mutatnak jól, de akár még a pihentető alvást is megakadályozhatják. 

Irodai dolgok

Manapság már sok embernek van otthon irodája, ez lehet akár csak egy külön kis sarok is valamelyik helyiségben leválasztva. Egyesek ezt a nappaliban helyezik el, míg mások a hálószobát találják ehhez a legideálisabbnak. Ezzel azonban hatalmas hibát követnek el, hiszen a számítógépek, monitorok, világítások és az irodai dolgok folyton a munkát juttatják az ember eszébe. Ez pedig negatívan hathat a pihenésre, mivel még lefekvés előtt is emlékeztetik a teendőkre. 

Televízió és telefon

A hálószobában a pihenés zajlik, ezért nincs szükség elektronikai eszközökre. A televízió fénye zavarhatja az alvást, ezért érdemes száműzni a helyiségből. A telefonoknak, töltőknek sincs helyük a szobában, ha a telefont valamiért mégis el kell ott helyezni, akkor legalább a kábelek ne zavarják a tért. 

Felesleges ruhák 

Sokan azzal rontják el a hálószobát, hogy sok felesleges dolgot halmoznak fel. Ebben a helyiségben helyezik el az edzéshez használandó felszereléseket, a ruhák pedig sokszor a fotelban hevernek. Ezek rontják az energiát, és kevésbé lesz pihentető az alvás. 
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves