Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Energiaáramlás

Ez a legtökéletesebb bejárati ajtó a Feng Shui szabályai szerint

2024. július 04.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés decor Feng Shui bejárati ajtó
Ez a legtökéletesebb bejárati ajtó a Feng Shui szabályai szerint
© Shutterstock

A Feng Shui szerint néhány alapvető szabályt kell betartanunk. 


Sokan nem szentelnek elég figyelmet a bejárati ajtónak, ám a Feng Shui szabályai szerint a lakásunkban ezt a részt sem szabad elhanyagolni, ha azt szeretnénk, hogy áramoljanak az otthonunkba a pozitív energiák. A rendszeres takarítás pedig egyértelműen elengedhetetlen. Mutatjuk, hogyan lehet a legtökéletesebb.  

Fontos a világosítás! 

A világítás fontos a bejárati ajtó területén, mert behozza a tűz elemet, ami a felismerést és azt, határozza meg, hogyan látnak téged a világban mások. Ha azt akarod, hogy tisztának és fényesnek lássanak az emberek, akkor a világításról nem szabad megfeledkezni. A bejárat fényesebbé tétele érdekében tisztítsd meg a világítótesteket, mivel a por megakadályozza a fény átszűrődését. Ugyanez vonatkozik minden üvegre az ajtóban vagy az ajtó körül. Szintén remek tipp, hogy lefesd a mennyezetet világos, lapos fehér színnel.

Nyisd meg a Qi áramlását

A bejárati ajtóhoz vezető utat sem szabad figyelmen kívül hagyni. Képzeld el, hogy egy barátod először látogat meg. Tedd meg azokat a lépéseket, amelyeket ő is megtenne. Szabad az út a bejárati ajtóhoz, és jól látja a ház vagy lakás számát? El van rejtve a bejárati ajtó, vagy vannak akadályok az út mentén? Az ajtócsengő megfelelően működik, könnyen megtalálható és használható? Ezeket a dolgokat fontos orvosolni a Feng Shui szabályai szerint. Tedd meg, amit tudsz, hogy tiszta utat hozz létre a bejárati ajtóhoz.

A törődés elengedhetetlen 

Ezekből a szabályokból kiderül, hogy a legtökéletesebb bejárati ajtó titka a törődés. Ha van egy perced, nyisd ki a bejárati ajtót kívülről és belülről egyaránt. Észreveszel valamilyen nehézséget az ajtó kinyitásakor, például az ajtó vagy a zár beragad? A zsanérok nyikorognak, mintha kenőanyagra lenne szükségük? Győzödj meg róla, hogy minden a legnagyobb rendben van. Mindezek az apró akadályok hatással vannak rád a mindennapi életedben a Feng Shui szerint. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves