Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Festés

A Feng Shui szerint ezek a legjobb falszínek a nappaliba

2024. május 22.

3 perc olvasás

ELLE

lakberendezés decor falszín Feng Shui
A Feng Shui szerint ezek a legjobb falszínek a nappaliba
© Shutterstock

A Feng Shui szerint a szín egy erőteljes eszköz, ami mindent megváltoztathat. 


A Feng Shui alapján rendeznéd be a nappalidat? Nem csupán a tárgyakra és azok elhelyezkedésére kell figyelned, de a falszín fontosságáról sem szabad megfeledkezni. Ennél a berendezési kultúránál gyakran használjuk az öt elem színelméletét.

A föld, a fém, a víz, a fa és a tűz

Az öt elem rendszere, amellyel a Feng Shui-ban dolgozunk, a taoizmusból származik. Az öt elem a föld, a fém, a víz, a fa és a tűz, és mindegyikhez bizonyos típusú energiák, valamint meghatározott színek kapcsolódnak. Ha arra törekszel, hogy javítsda nappali Feng Shui-ját, akkor érdemes elgondolkonod azon, hogy az öt elemhez való kapcsolódás alapján milyen színek testesítenek meg bizonyos energiákat, amelyeket szeretnél az életedbe. Most eláruljuk, melyek azok a falszínek, amelyekkel a legjobb energiákat viheted be az otthonodba, valamint a nappalidba, ami a lakás egyik legfontosabb része. 

A Föld elem színek

A Föld a barnához, a sárgához és a meleg földszínekhez kapcsolódik. Ezek a színek különösen csodásak lehetnek egy nappaliban, mert mind nagyon tápláló hatást keltenek. A föld segít földelni, stabilizálni és otthonosságot nyújtani, amelyek mind pozitív tulajdonságok egy élettér számára. Ha ebből az elemből sokat hozol az otthonodba, az segíthet abban is, hogy jobban kapcsolódj a földhöz.

A Fém elem színek

A fémet a fehérek, a fémszínek, a törtfehérek és a szürkék képviselik. Ezeket a színeket remekül be lehet vinni egy nappaliba, mert sok más színt kiegészíthetnek. Gyakorlati szinten segítenek abban, hogy több fényt verjenek vissza a térbe. Energetikai szempontból a fém elem ahhoz kapcsolódik, hogy több örömöt hozzon az életedbe, és támogatja a családodban lévő gyermekeket is.

A Víz elem színek

Ez az elem a feketével és a mély szénszürkével áll kapcsolatban. A víz a bölcsességünkhöz, valamint az őseinkhez és a társadalmi kapcsolatainkhoz kapcsolódik. Ha jobban szeretnél kapcsolódni a közösséghez, akkor a fekete vagy a sötét szén akcentusait is behozhatod, hogy még több víz elemű tulajdonságot hívj be az életedbe. Közben pedig érdemes sokat gondolni arra, hogy áramló folyókat hozol létre, amelyek összekötnek téged a világ többi emberével.

A Fa elem színek

A fa a zöld, a kék és a kékeszöld színekhez kapcsolódik, és a növekedés, az életerő és a gyógyítás tulajdonságaival van kapcsolatban. Ha a családodnak vagy az életterednek több gyógyító vagy felemelő energiára lenne szüksége, érdemes kipróbálni minél több fa elemes szín hozzáadását az otthonodhoz, különösen a nappalihoz, ahol általában sok időt töltünk. 

A Tűz elem színei

A tűz elemet a vörös, valamint a nagyon tüzes rózsaszín és narancssárga színek képviselik. Ez a Nap nagyon erős, fényes és vibráló energiájához kapcsolódik. A tűz az inspirációnkhoz is kapcsolódik, és ahhoz, ahogyan a világban látnak minket. Ha szeretnél jobban láthatóvá válni a közösségedben, tehát lényegében a mindennapi életben, akkor érdemes behozni tüzes piros hangsúlyokat. A vörös egy erőteljes szín, így egy kevés is sokat tehet.

Via

 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves