Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mirror, mirror

4 Feng Shui szabály, amit érdemes betartani a tükrökkel

2024. június 25.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés tükör decor Feng Shui
4 Feng Shui szabály, amit érdemes betartani a tükrökkel
© Shutterstock

A Feng Shui segítségével áramoltathatjuk a pozitív energiákat. 


Néhány Feng Shui alapelv betartása remek hatással lehet az otthonunkra. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, hiszen a tükrökkel is játszhatunk. Most eláruljuk a legfontosabb szabályokat, amelyek segítségével a rossz rezgések elhagyhatják a lakásodat, és egy rendezett otthont varázsolhatsz magadnak. 

Tükrök elhelyezése a bejárati ajtóra merőlegesen

Sok Feng Shui-szakértő nem javasolja, hogy a tükröt közvetlenül a bejárati ajtóval szemben, hanem inkább az arra merőleges falon helyezzük el. Azt azonban kiemelik, hogy a bejárati ajtó nagyon fontos a pozitív energiák áramlásának szempontjából, több szakértő azt tanácsolja, amikor tükröt akasztasz, kösd azt egy szándékhoz, például az életedben rejlő lehetőségek bővítéséhez.

Tükör bármelyik falra az étkezőben

A szakértők úgy vélik, hogy a legjobb helyiség a tükrök felakasztására az étkező. Az étkezőszobák jellemzően a gazdagság tárolására való képességet képviselik, amit valószínűleg mindannyian szeretnénk egy kicsit jobban tükrözni az életünkben. Itt nincs szükség arra, hogy kreatívak legyünk, hiszen elég csak kiválasztanunk a számunkra legszimpatikusabb falat és tükröt, hogy segítsük az energiaáramlást

A konyhába már nem kell tükör

Ezzel szemben a Feng Shui-szakértők általában azt tanácsolják, hogy a konyhában ne helyezzünk el tükröket. Ez a szabály különösen igaz akkor, ha azok a tűzhely felé néznek. Az ilyen elhelyezésről úgy vélik, hogy negatív energiát hordoz. Tehát, ha tükrös konyhát tervezel, akkor talán érdemes átgondolnod, hogy biztosan akarod-e. A konyhára is rengeteg ötlet található, ami pozitív dolgokat vonz be az életünkbe a Feng Shui szerint. 

Kerüld  a tükrök elhelyezését az ágyak, kanapék vagy székek fölé

Az egyik hely, ahol a Feng Shui-szakértők óva intenek a tükör felakasztásától, az a kanapé vagy az ágy mögötti rész. Az ősi kínai hagyomány lényege, hogy biztonságban érezzük magunkat a térben, de ez nem tud megvalósulni, ha valami nehéz dolog lóg közvetlenül a fejünk fölött.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves