Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Belső terek

A Feng Shui szerint ezek a tárgyak rossz energiákat hoznak az otthonodba

2024. május 20.

2 perc olvasás

ELLE

otthon lakás energia Feng Shui
A Feng Shui szerint ezek a tárgyak rossz energiákat hoznak az otthonodba
© Shutterstock

Íme, a Feng Shui legfontosabb szabályai. 


Amikor a Feng Shui segítségével javítjuk otthonunk energiáját, sokan arra koncentrálunk, hogy mit adjunk hozzá, és elfelejtjük, hogy mit kellene elvennünk. Számos olyan tárgy lehet a lakásunkban, amelyeknek nincs helyük a belső térben.

Kiszáradt és elhalt növények

A szobanövények arról híresek, hogy képesek egy kis természetet vinni az otthonunkba, és még a levegőnket is tisztítják. Azonban a lakberendezők szerint is a legjobb, ha friss és élénk növények vannak az otthonunkban, mivel az elhalt vagy kiszáradt növények a stagnálást és a növekedés hiányát szimbolizálhatják. Az egészséges növények  elősegítik a vitalitást és a pozitív energiát.

Törött tárgyak

A törött tárgyak nem csak rosszul mutatnak a lakberendezésben, de ellenségei a jó Feng Shui kialakításának is, ugyanis stagnáló vagy negatív energiát vonzanak magukkal. Ezek a tárgyak a romlást, az instabilitást vagy a gondozás hiányát szimbolizálhatják. A legjobb, ha kicseréljük vagy megjavítjuk őket, hogy helyreállítsuk a harmónia és a pozitivitás érzését a térben.

Tükör a hálószobában

A tükör a hálószobában nem lehet az ággyal szemben a Feng Shui szabályai szerint. A  tükrökről úgy tartják, hogy energiát pattogtatnak a szobában, ami nyugtalanságot okozhat, és felerősítheti az aggodalmakat alvás közben. Sok szakértő szerint a legjobb, ha a hálóba semmilyen tükröt nem helyezünk el, és inkább a lakás többi részére fókuszálunk ebben a tekintetben.

Kiállított üres vázák 

Az élénk virágcsokrokat ideális elhelyezni otthonunkban, hogy a Feng Shui házakat boldoggá tegyük. Az üres vázák kirakva hagyása azonban, különösen, ha tele vannak vízzel, ürességet ösztönözhet az életbe, és csökkentheti a szerencsét a kapcsolatokat illetően. Legalábbis a Feng Shui szabályai ezt mondják. Ezeket a vázákat mindig el kell helyezni egy szekrényben, szem elől elzárva, vagy meg kell tölteni gyönyörű kerek virágokkal.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves