Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lakberendezés

A Feng Shui szerint ezt a hibát nem szabad elkövetni a tükrökkel

2024. május 24.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés tükör decor Feng Shui
A Feng Shui szerint ezt a hibát nem szabad elkövetni a tükrökkel
© Shutterstock

A Feng Shui nemet mond sokak kedvenc trükkjére. 


Sokan úgy rendezik be az otthonukat, hogy tükröket helyeznek el a természetes fényforrások közelében, hiszen ezzel lényegében további „ablakokat” hoznak létre. A rossz hír azonban, hogy a Feng Shui szerint ez a trükk több kárt csinál, mint gondolnánk. 

Jöhetnek a rossz energiák 

Az ősi kínai gondolkodás szerint soha nem szabadna tükröt akasztani közvetlenül az ajtóval szemben. Ennek az oka, mert bár a tükrök visszaverik a fényt, és nagyobbnak tűnhetnek a helyiségek, az energiák mégsem úgy áramolnak, ahogy kellene. A magyarázat, hogy a tükrök kifelé is visszaverik a fényt, és ez azt jelenti, hogy minden jó energia, amely a bejáraton keresztül érkezik, azonnal visszaverődik a téren kívülre. Örülhetünk azonban annak, hogy ez a szabály szerencsére nem vonatkozik a közvetlenül az ablakokkal szemben lógó tükrökre.

A hálószobába nem érdemes tükröt helyezni

A Feng Shui a tükrökkel kapcsolatban több dologra is figyelmeztet. Egy másik fontos szabály, hogy a hálószobába nem szabad tükröt helyezni. Ha azonban mégis kerül ebbe a térbe is tükör, akkor érdemes betartani legalább azt, hogy az ágyat semmiféleképpen se tükrözze vissza, és fekve ne lássuk magunkat benne. A szakértők, akik hisznek a Feng Shui elveiben azt tanácsolják, hogy teszteljük magunkat. Egy hétig vigyük ki a tükröt a hálószobából, és lássuk meg, hogy pihentetőbb lett-e az alvásunk. Ha azonban nem tapasztalunk pozitív változást, akkor nyugodtan vissza lehet tenni a helyére. 

 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves