Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VIRÁGOK

4 évelő növény, ami nagyszerűen bírja a napsütést

2024. május 04.

2 perc olvasás

ELLE

kert virág növények évelő növény
4 évelő növény, ami nagyszerűen bírja a napsütést
© Shutterstock

Még nincs késő elültetni ezeket az évelő növényeket, melyek jól bírják a forróságot. 


Nyáron sokat süt a nap, meleg van, ezért ebben az évszakban a megszokottól többet kell öntözni a virágokat. Ám vannak olyan növények, amelyek ennek ellenére sem bírják a forróságot. Szerencsére akadnak olyan évelő növények, amelyek a következő három hónapban is csodásan fognak kinézni a balkonon vagy a kertben. 

Ezeket az évelő növényeket érdemes elültetni 

A kertrendezésnél mindig figyelembe kell venni, hogy milyenek az adott hely adottságai. Figyelni kell, mennyire könnyű megoldani a rendszeres öntözést, ahogyan az árnyékos területeket is fel kell mérni. Sok növény igényli az árnyékot, hűsebb levegőt, míg mások jobban bírják a tikkasztó hőséget. 

Levendula 

Talán a levendula tűri a legjobban a meleget és a napsütést a listában lévő növények közül. A virág igényli a napfényt, és júliustól egészen augusztusig virágozhat. Többféle színben megtalálható, a hagyományos lila mellett van fehér, és még rózsaszín is. 

Muskátli 

Népszerű kerti növénynek számít a muskátli, ami szintén jól bírja a meleget. Többféle színben, fajtában kapható, a hagyományos kerti muskátli tűri legjobban a hőséget, erős napfényt. A muskátlik esetében fontos, hogy laza talajba ültessük őket. 

Leander 

Manapság már nagyon sokan díszítik leanderrel a balkont vagy a kertet. A virág nagyjából 3 méterre nő, de viszonylag lassan fejlődik. Jól bírja a meleget, ha elegendő napsütést kap, szinte folyamatosan virágzik. Fontos öntözni, mivel nagyon igényli a vizet. 

Cserjés margaréta 

Nagyon népszerű balkonnövény, ami bokrosodhat, ezért a kertekben is csodásan mutat. Viszonylag jól bírja a meleget, ugyanakkor a földje könnyen kiszárad, érdemes naponta kétszer öntözni. Ha visszacsípjük a virágait, akkor egész évszakban szép marad. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves