Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

4 dolog az otthonodban, amit soha ne dobj ki a lakberendezők szerint

2023. szeptember 26.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali bútorok lakberendezés Dekoráció tárgy lakberendezők
4 dolog az otthonodban, amit soha ne dobj ki a lakberendezők szerint
© Shutterstock

Vannak olyan dolgok, amik első ránézésre felesleges kacatnak tűnnek, de jobban belegondolva badarság lenne kidobni őket: a lakberendezők most elárulták, mely holmiktól ne szabadulj meg sohasem! 


Az őszi nagytakarítás során nemcsak a tökéletes tisztaságra, hanem a harmonikus lakberendezésre is érdemes törekedni az otthonodban: az év alatt felgyülemlett kacatok, nem használt kiegészítők, bútorok és dekorációk, valamint feleslegesnek tartott holmik között azonban megbújhatnak olyan dolgok is, melyeknek később te (vagy a családi-ismeretségi körödben valaki) is nagy hasznát tudod majd venni! 

A lakberendezők szerint soha ne dobd ki az otthonodból a következő dolgokat! 

1. BABABÚTOROK

Hiába régi, megunt vagy nem használt, a bababútorok rendkívül sokba kerülnek: 50 ezer forinttól kezdve akár a több millió forintra is rúghatnak ezeknek az apró bútoroknak az ára, ezért ha van rá bármilyen mód, inkább tartsd meg magadnak. Soha nem lehet tudni, hogy neked, a barátaidnak vagy az ismerőseidnek mikor fog jól jönni egy új bababútor és mivel maximum csak pár évig vannak használva, minden bizonnyal még rengeteg élet van bennük. Ne dobd őket ki a kukába! 

2. VINTAGE RUHÁK, BÚTOROK

Anyukád ki szeretné dobni a régi, fiatalkorában hordott ruháit, cipőit és a többi vintage holmijaitól is megszabadulna? Ma már konkrét árverések szakasodnak a vintage tárgyakra, ha pedig kifejezetten jó állapotban is vannak ezek a darabok, nagyon jó pénzért el lehet őket adni. Hacsak nem foglalnak túl sok helyet nálad, tartsd meg őket, mert ha jó állapotban vannak, 5-10 év múlva is jól lehet velük pénzt keresni!

3. DÍJAK, OKLEVELEK ÉS MÁS ELISMERÉSEK

Hacsak nem aranyból készültek, a díjaknak nincsen különösebb anyagi értékük, eszmei értékük viszont felbecsülhetetlen. Lehet, hogy most feleslegesnek látod megtartani és tárolni a régi okleveleket, kitüntetéseket és érmeket, de később jó lesz őket visszanézni. Ha kidobod őket, nagy rá az esély, hogy nagyon meg fogod bánni és többé nem tudod majd visszacsinálni! 

4. FÉNYKÉPEK

Az egyetlen dolog, amit soha ne dobj ki az otthonodból. A régi és az új fényképeket is tárold biztonságos, száraz, érintetlen és sötét helyen, hogy a lehető legtovább meg tudd őket őrizni az utókornak. Bár a fényképek nem értékesek, eszmei értékük talán még az elismeréseknél is nagyobb, ezért akármilyen furcsán is nézel ki egy fotón, soha ne dobd azt ki! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves