Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

5 dekorációs trend, amitől minden lakás elegánsabbnak hat

2023. november 25.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali lakberendezés lakberendezési trendek otthon lakás Dekoráció
5 dekorációs trend, amitől minden lakás elegánsabbnak hat
© Shutterstock

Ha azt akarod, hogy a lakásod összeszedettnek és elegánabbnak tűnjön, a lakberendezők szerint érdemes kipróbálnod a következő dekorációs trendeket! 


Az idei, 2023-as évben rendkívül sok lakberendezési trend vált népszerűvé: ilyen például a terrakotta árnyalatú fali szín, a bézses színű bútorok, a különleges megjelenésű, rojtos textilminták vagy akár csak a magasfényű ülőgarnitúrák elterjedése. Ezeken a trendeken felül azonban még van néhány olyan dekorelem, ami egy csapásra összeszedettebnek és elegánsabbnak mutatja az otthonunkat – legalábbis a szakértő lakberendezők véleménye szerint. Nézzük is, melyek ezek! 

A következő dekorációs trendek garantáltan egyedibbé és elegánsabbá teszik a lakásod! 

1. ÁTLÁTSZÓ FÜGGÖNYÖK

Nem túl praktikusak, de annál szebbnek, fényesebbnek és elegánsabbnak mutatják az átlátszó anyagokból (pl. organza, csipke, selyem) készült függönyök a lakást. A lakberendezők szerint ezek a függönyök nyújtják a tereket, magasítják a falakat és akkor is sok fényt engednek be a szobákba, mikor teljesen el vannak húzva. 

2. ALACSONY ÜLŐGARNITÚRÁK

Nehezen lehet megtalálni a kényelmes változatot belülük, de ha sikerült, akkor mindenképpen érdemes egy alacsony hát- és ülőrésszel rendelkező kanapét választani a nappaliba, mert minimalista és modern megjelenésűvé teszi a teret. A szakértők véleménye alapján ez már önmagában elegendő ahhoz, hogy az otthonunk letisztultnak és elegánsnak tűnjön.

3. MAGAS ÜLŐTÁMLÁJÚ SZÉKEK

Az alacsony ülőgarnitúrákkal nem érdemes egy helyiségen belül alkalmazni, mert rendkívül furcsa lesz a szemnek a kettő párosítása, de ha válaszút elé kerülsz, érdemes átgondolnod a magas ülőtámlájú székek és fotelek beszerzését is. A felmérések szerint az emberek nagyobb kedvvel ülnek bele egy ilyen székbe, mert hívogatóbbnak, kényelmesebbnek tűnnek az átlagnál, arról nem is beszélve, hogy arisztokrata érzést csempésznek bele az otthonunkba.

4. VELENCEI STUKKÓ 

A velencei stukkó, másnéven a márványglett az idei év legnépszerűbb falfestési technikája: rengeteg új szálloda alkalmazza ezt a módszert a minimál stílusú, modern megjelenésű lakosztályoknál, hiszen nemcsak jól néz ki, de nagyon praktikus is! Ezzel a festési módszerrel a falak fényesek, könnyen tisztíthatóak lesznek, csupán a folyamatos vízzel való érintkezése nem ajánlott (tehát fürdőszobába nem javasolt). 

5. BEÉPÍTETT GARDRÓBSZEKRÉNYEK

A ruhásszekrények elrejtése, a falakba való beépítése elegáns, letisztult tereket eredményez, ami miatt egyre gyakoribb a beépített gardróbszekrények alkalmazása. A lakberendezők főként azokba a hálókba javasolják ezeknek a bútoroknak a beépítését, ahol nehézkesen jön ki a matek és a szoba kis mérete miatt nem mutatna jól benne egy óriási ruhásszekrény.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves