Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MICSODA ÁTALAKULÁS!

5 lenyűgöző hotel, ami egykor vasútállomás volt

2023. június 28.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés luxushotel dekor vonatpályaudvar pályaudvarból lett szálloda
5 lenyűgöző hotel, ami egykor vasútállomás volt
© Instagram / Canfranc Estación A Royal Hideaway Hotel

Mesés pályaudvarok, amik mára hotelekként tündökölnek.


Amikor a XIX. században kiépült Amerikában és Európában a vasútrendszer, a gyönyörű Art Deco, klasszicista vagy épp reneszánsz vonatpályaudvaroknak mindenki csodájára járt. Mára azonban, főleg az Egyesült Államokban, sokuk kihasználatlanná vált, ám hotelként újraéledtek. Íme az 5 legszebb, ahol nem csak hálókocsiban tölthetünk egy estét!

Crawford Hotel, Denver

Az eredeti Denver Union Station 1881-ben nyílt meg, és akkoriban a „vadnyugat” legnagyobb épülete volt. Az eredeti építményt a 20. század elején lebontották, és a helyére, ahol a szálloda jelenleg áll, klasszicista állomást építettek. Az épület Dana Crawfordról kapta a nevét, aki a Union Station Alliance tagja volt és nagy szerepet játszott az épület újjáélesztésében a 2000-es években.

St.Louis Union Station Hotel 

A St. Louis Union Station Hotel a Missouri állambeli város központi részén található. A német származású építész, Theodore Link tervezte a román stílusú épületet, majd először 1894-ben nyitották meg.  1970-ben nemzeti történelmi nevezetességgé nyilvánították, de 8 évvel később vasútállomásként bezárták. Jelenleg egy 539 szobás luxusszállodának ad otthont.

Canfranc Estación, Royal Hideaway Hotel (Canfranc, Spanyolország)

Miután évekig elhagyatott volt, az Aragónia-völgyben található Canfranc Estación, 2023 elején luxusszállodaként újranyitott. Az állomás a francia határ közelében található, ezért 1928-ban, amikor vasútállomásként megnyitották, a spanyol király és a Francia Köztársaság elnöke is részt vett az avatóünnepségen. Eredetileg Fernando Ramirez de Dampierre tervezte a hegyek ölelésébe ezt a csodás építészeti remekművet, most lenyűgöző belső terei is vonzzák a látogatókat.

Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station

A Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station hotel tiszteli a gyökereit, hiszen itt a vendégeknek lehetőségük van régi Pullman vonatkocsikban is aludni, a hagyományos szállodai szobák mellett. És mivel az állomáson továbbra is közlekedő vonatok haladnak át, a síneken a kerekek enyhe zümmögése sokkal autentikusabbá teszik az élményt. 

Radisson Lackawanna Station Hotel Scranton 

Talán a legtöbben A hivatal című amerikai sorozatból ismerik, mint a Dunder Mifflin vállalat helyszíne, a Radisson Lackawanna Station Hotel több, mint pusztán a popkulturális mementó. Az 1908-ban épült francia reneszánsz stílusú vasútállomáson található szálloda 146 szobával várja vendégeit, a lenyűgöző márványoszlopai és Tiffany-üvegből készült tetőablakai pedig már az átriumában mindenkit lenyűgöznek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves