Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kiállítás luxuskivitelben

Te is felpróbálhatod Audrey Hepburn ikonikus Tiffany nyakláncát Londonban

2022. július 01.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

London desing kiállítás tiffany Vízió és Virtuózitás Saatchi Galéria
Te is felpróbálhatod Audrey Hepburn ikonikus Tiffany nyakláncát Londonban
© CBS Photo Archive/Getty Images

Ezekért a Tiffany ékszerekért megéri ennyit utazni!


„Egyszerűen megőrülök a Tiffanyért!”

– ki ne értene egyet Audrey Hepburn ikonikus mondatával, amely az egyik leghíresebb filmjében, az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s) hangzik el.

Az idén 150. évfordulóját ünneplő Tiffany ékszermárka „Vízió és Virtuózitás” címmel utazó kiállítást nyitott a londoni Saatchi Galériában.  A látogatók 400 szemet gyönyörködtető archív darabot és a Tiffanyhoz köthető tárgyakat tekinthetnek meg a brit fővárosban augusztus 19-ig. Az ékszervilág vitathatatlanul legillusztrisabb márkájának történetébe látványos és interaktív installációk kalauzolnak.


A Tiffany egyik legikonikusabb darabját, a Bird on the rock brosst Jean Schlumberger tervezte az 1960-as években eredetileg sárga ékkővel, amely azóta más színekben és formában is kapható az ékszermárkától. A kiállításon egy 54 karátos, kék Cuprian Elbait turmalinnal díszített darabot állítottak ki.

Schlumberger másik ikonikus tervezése, a Thorns bross is bemutatásra került. A 47 karátos zafír drágaköves darab Millicent Rogersnek, a Standard Olajvállalat örökösnőjének készült 1947-ben.

A Tiffany, a természet ihlette üveglámpáiról legalább annyira ismert, mint az ékszereiről. A kiállításon egy egész teremben sorakoznak a szebbnél, szebb darabok.

Az ékszermárka legnépszerűbb eljegyzési gyűrűjeit óriásira nagyítva állították ki ebben a tenger kék díszletben. A látogatók egy interaktív képernyőn digitálisan írhatnak is a gyűrűkre, amit elküldhetnek szeretteiknek.

Az Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany’s) című filmnek külön termet szenteltek a kiállításon, ahol az Audrey Hepburn által a legendás nyitójelenetben viselt Givenchy ruha is kiemelt helyet kapott.

Életnagyságban még olyan taxival is lehet fotózkodni, amilyenből Audrey Hepburn kiszállt.


A kiállítás utolsó termében az Audrey Hepburn, majd Lady Gaga által az Oscar-gálán viselt 128,54 karátos Tiffany gyémánt nyakék kerül bemutatásra, amit a látogatók virtuálisan fel is próbálhatnak a Tiffany & Co. Exhibition alkalmazáson keresztül.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves