Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazás

Idén télen is közlekedik az Orient Expressz: a legszebb karácsonyi vásárokat látogathatjuk meg

2022. október 05.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

vonat vonatút Orient-Express Orient-Expressz
Idén télen is közlekedik az Orient Expressz: a legszebb karácsonyi vásárokat látogathatjuk meg
© Instagram/Venice Simplon-Orient-Express

Varázslatos utazásra hív az Orient Expressz Európa legszebb karácsonyi vásárait érintve.


Európa legikonikusabb vonatjárata, a Simplon-Orient-Expressz idén először téli útvonalon fog közlekedni. A Velencét, Veronát, Firenzét, Bécset és Párizst is érintő utazás decembertől lesz elérhető, így az utasok hófödte tájak között vonatozhatnak és mesés karácsonyi vásárokat látogathatnak meg.

Az 1920-as és 1930-as évekből származó vonat kocsijai eltérő áruak. A szemet gyönyörködtető “Historic” kabin, bankett-ülésekkel, amelyek esténként ággyá alakulnak át, 2920 fonttól vagyis közel 1,5 millió forinttól bérelhető.

Aki még ennél is dekadensebb élményre vágyik, annak a Grand lakosztályok pazar szolgáltatásai dukálnak, mint a 24 órás inasszolgálat, a korlátlan pezsgőfogyasztás, a kabinban étkezés, a márvány fürdőszoba és a pihentető, plüss társalgó. Ezek a Grand lakosztályok személyenként 7350 fontba kerülnek, vagyis több mint 3 millió forintba.

A reggeli elfogyasztásának helye a vendégen múlik, akár az ágyban szolgálják fel az általa választott időpontban, akár az étteremkocsiban fogyasztják el. Akárhogy is, füstölt lazacot, tojást, szarvasgombát és kaviárt tartalmaz. Az ebéd egy három fogasos étkezés opcionális borpárosítással, míg a vacsora a fő attrakció, amely egy „extravagáns asztali menüt tartalmaz, amely a vonatutazások aranykorának fenségét idézi”. 

Vacsora után a bárkocsi újra életre kel, a rezidens zenészek jazz zenével szórakoztatják az utasokat, a poharak pedig soha nem ürülnek ki. Ahogy az óra a másnap felé ketyeg, az éjféli villásreggelit, a homártekercseket és a szarvasgombás szendvicseket pezsgővel szolgálják fel.

A decemberi utazások menetrendje a következő útvonalakat tartalmazza:

Velencéből Párizsba, indulás december 2-án és 12-én

Veronából Párizsba, indulás december 2-án és 12-én

Velencéből Párizsba (utazás Rómán és Firenzén keresztül), indulás december 7-én

Firenzéből Párizsba, indulás december 7-én

Párizs – Firenze, indulás december 8-án; Párizsból Velencébe (Rómán és Firenzén keresztül), indulás december 8-án

Párizsból Bécsbe, indulás december 17-én

Bécsből Párizsba, indulás december 18-án

Párizsból Velencébe, indulás december 20-án

Párizsból Veronába, indulás december 20-án

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves