Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lakberendezés

4 hely, ahova ne tegyél tükröt az otthonodban

2024. július 08.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés tükör Feng Shui
4 hely, ahova ne tegyél tükröt az otthonodban
© Shutterstock

A tükröknek megvan a maguk helye. 


A tükör elengedhetetlen része az otthonunknak. Azonban nem mindegy, hova helyezzük el őket. A Feng Shui szerint, ha pozitív energiákat szeretnénk áramoltatni a lakásunkban, akkor fontos átgondolnunk, hogyan rendezzük be az otthonunkat. Mutatjuk, melyik az a 4 hely, ahova nem érdemes tükröt rakni. 

Ne lógjon szembe a rendetlenséggel 

A tükrök dolga, hogy fényt és energiát tükrözzenek, éppen ezért nem engedhetjük meg, hogy rendetlenség legyen körülötte. Fontos, hogy átgondoljuk, melyik az a tér, ahol nincs mindig időnk rendet rakni, mert oda bizony nem való a tükör. Az utolsó dolog, amit bárki szeretne, hogy megduplázza a rendetlenséget az otthonában. 

Az ágy föle vagy azzal szemben sincs jó helyen

A Feng Shui-szakértők szerint a közvetlenül az ágy vagy kanapé fölött elhelyezett tükrök megzavarhatják a nyugodt, békés érzéseket a súly miatt. Emellett érdemes elkerülni, hogy az ágyaddal szemben lévő falra tükröt akassz, mert - egyes hiedelmek szerint - a lelked elhagyja a tested, amikor alszol, és megijedhet, ha meglátja magát a tükörben. A tükrök a félhomályban és a sötétségben mindenféle illúziókat kelthetnek, amelyek összezavarják a fejünket. 

Shutterstock

A konyhába nem kell tükör

Általánosságban a Feng Shui szerint a tükröket nem érdemes a konyhába tenni. Praktikusság szempontjából sem jó ötlet, hiszen amúgy sem akar senki állandóan levesfoltot pucolni a tükörről, ugyanis a konyhában nagy a valószínűsége, hogy nagyon gyorsan koszos lesz. 

Shutterstock

Ne lógjon közvetlenül a bejárati ajtóval szemben

A Feng Shui szerint ebben az esetben a jó energia visszapattanhat kifelé. A tükör az előszobában nagyon népszerű, amivel nincs is gond, de ügyeljünk rá, hogy ne a bejárati ajtóval szemben helyezzük el. A lényeg, hogy egy merőleges falon legyen, ami inkább a fényt fogja be.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves