Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

HOME DESIGN

Az egyszerű tükrök korszaka lejárt, így lehet az otthon dísze

2022. július 16.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

otthon lakás tükör tükrök home design otthoni kiegészítők
Az egyszerű tükrök korszaka lejárt, így lehet az otthon dísze
© Shutterstock

Az egyszerű tükrök ideje lejárt a selfie korszak beköszöntével. Nézz másképp a tükörbe!


Ezek a dizájn tükrök egy új dimenziót nyitnak, akár a színeikkel, egyedi formájukkal vagy akár az optikai illúzióval, amit nyújtanak. 

Ultrafragola tükör, Poltronova

A női haj leomló hullámai ihlették ennek a Poltronova tükörnek a keretét. Ettore Sottsass Junior az 1970-es években tervezte, a szelfi generációban pedig új rajongótáborra talált.  Olyan hírességek kedvence lett, mint Lena Dunham, Bella Hadid és Frank Ocean. Az “Ultrafragola” dizájn, - ami ultra epernek felel meg magyarul -, nem csak szép, de megvilágított kerete tökéletes fényt teremt a fotózáshoz.

Vitrail tükör, Magis

A francia tervező, Inga Sempé által megalkotott Vitrail tükörkollekció színezett, fényvisszaverő sávokra van osztva, szürke vagy zöld keretben. Egyszerű, visszafogott, mégis éppen elég színes ahhoz, hogy játékos hatást adjon a tükörképünknek.

Geoffrey előszoba tükör, Ligne Roset

Szoborszerű műalkotás, praktikus funkcióval. A Lignet Roset “Geoffrey” tükrét a belga tervező, Alain Giles tervezte, az esernyők felakasztására alkalmas vékony, fekete sínekkel és a kulcsoknak arany tálcával.

Round Square tükör, Domestic

Ezt a gyönyörű pasztell tükröt a svéd, Clara Von Zweigbergk tervezte a Domestic számára. 48 centiméteres átmérőjével, elég kicsi ahhoz, hogy egy folyosóra vagy hálószobába is beilleszthető legyen. A “kerek négyzet” kialakítása pedig a tükörképünket is újrakeretezi.


Melt tükör, Bowes Stúdió

A New York-i székhelyű, Bowes stúdió szereti megszegni a hagyományos tervezési normákat. Mert ki mondta, hogy a tükröknek csak kör, négyzet vagy téglalap alakúaknak szabad lenniük? A kígyózó, 'Melt' vagyis olvadó tükreik, megváltoztatják a tükrök világának szabályait. Ezek a műremekek, amiket két dekoratív akasztó tart a falon, bármilyen helyiséget izgalmassá varázsolnak.

Curvy tükör, Gustaf Westman

A skandináv dizájnmárka színes, vaskos bútorainak hírnevéhez hűen, a tükrök terén sem ismer megalkuvást. A “Curvy” tükör hullámzó kerete, hat trendi pasztell árnyalatban kapható. Robosztus megjelenése azonnal magára vonja a figyelmet.

Ikebana tükör, Karen Chekerdjian

A fa, a márvány, az üveg és a kék dekorlemez feltűnő hatást keltenek Karen Chekerdjian gyönyörű dizájnjában. Az aszimmetriával, térrel és mélységgel játszó szerkezete, az Ikebana – a virágkötészet hagyományos japán művészete – elveiből merít ihletet. Libanonban kézzel készítik és mindössze tíz kapható belőle.


Rondo tükör, Zieta

Olyan, mint a vásári tükör legsikkesebb újraértelmezése: a “Rondo” tükör, polírozott, rozsdamentes acélból készült, mely kicsavarja és eltorzítja a tükörképünk. Három színben kapható - smaragd, zafír / smaragd és zafír -, valamint három méretben, hogy bármilyen térhez illeszkedjen. Csak megrendelésre gyártják, így az ezzel készült tükör selfie, szinte biztos, hogy egyedi lesz.

Transcience tükrök, David Derksen Design

Lex Pott és David Derksen a kén természetes oxidációját használták ki a “Transcience” tükörkollekciójukban, amely a régi tükrök antik felületeit juttathatják eszünkbe. Állótükörként, és három másik geometriai formában is kaphatóak. Igazi mutatós darabok.


Celeste tükör, Glas Italia

A híres olasz építész és tervező, Piero Lissoni, továbbgondolva egy tükör funkcióit, három nagyító részt is tervezett a “Celeste” tükörbe, amik különböző perspektívákat kínálnak. Az egyedi tükör, kör és ovális formában is kapható. Szinte olyan, mint egy kis Hold a fürdőszobánk falán.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves