Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KERTÉSZKEDÉS

3 növény, amit sosem szabad nyáron metszeni

2024. július 05.

2 perc olvasás

ELLE

kert virág növények kertészkedés virágok metszés
3 növény, amit sosem szabad nyáron metszeni
© Shutterstock

A metszés nagyon fontos a növények szempontjából, ám ezeket nyáron sosem szabad megvágni. 


Azok, akik otthonosan mozognak a kertészkedésben jól tudják, hogy a metszés nagyon fontos a növények szempontjából. Ilyenkor a növényekről eltávolíthatod az elhalt részeket, az megújulhat, így sokkal frissebbé válik. Azonban fontos, hogy nagyon számít a metszés ideje, mivel a rosszul időzített vágások akár a növény elpusztulását is okozhatják. 

Ezért kell figyelni a metszésre 

A metszés nem egyszerű folyamat, és előfordulhat, hogy a növényeket eltérő időszakban, módban kell megmetszeni. Ehhez érdemes alaposan megismerni az adott virág vagy bokor gondozását. A szakértők elárulták, hogy akadnak olyan növények, amelyeket például nyáron sosem szabad metszeni. Most mutatjuk a listát! 

Azálea

Sokan azután elkezdik megmetszeni az azáleát, miután az elvirágzik. Tény, hogy a növény tavasszal virágzik, ám ez nem jelenti azt, hogy a nyár ideális időpont lenne a metszésére. Ennek az oka, hogy ez a növény a következő évre szóló rügyeit, hajtásait augusztus környékén kezdi hajtani. A kertészek szerint a nyári metszés miatt előfordulhat, hogy a növény következő évben nem fog virágozni. 

Hortenzia 

Az utóbbi időben nagyon népszerű növény lett a hortenzia, ám a gondozása nem annyira egyszerű. Számít, hogy hova ültetik, ahogyan a megfelelő talajra is érdemes figyelni. A kertészek szerint azért nem szabad nyáron metszeni a növény, mert ezzel korlátozhatjuk a virágázását. A legideálisabb időpont a metszésre a tél vége és tavasz eleje. 

Mexikói narancsvirág 

A különféle cserjéket sem szabad nyáron metszeni, ilyen például a mexikói narancsvirág. Az örökzöld cserjéket mindig tavasszal ajánlott metszeni, így felfrissíthető a növény. Ám fontos, hogy a fagyveszély elmúlásával történjen a metszés. 
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves