Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

3 trópusi virág, ami minden kertet feldob nyáron

2024. június 05.

2 perc olvasás

ELLE

kert virág decor trópusi virág
3 trópusi virág, ami minden kertet feldob nyáron
© Shutterstock

Ezek a trópusi virágok nagyon népszerűek. 


Ahogy a melegebb időjárásnak és a megnövekedett napfénynek köszönhetően egyre több időt töltünk a szabadban, sokan elgondolkodunk azon, mivel tehetnénk a kertünket még gyönyörűbbé. Most megmutatjuk azokat a csodálatos trópusi virágokat, amik biztosan nem okoznak csalódást senkinek sem. 

A trópusi virágok gyönyörűek és a mentális egészségünkre is jó hatással lehetnek. Nemcsak kívülről és belülről dobják fel az otthonunkat, de minden egyes alkalommal, amikor rájuk nézünk, akkor gondolatban egy álomszép helyre repítenek el minket. Erre a vibráló és egzotikus hangulatra mindenkinek szüksége van. 

Viaszvirág

A hoya, más néven viaszvirág, a tejfű rokona. Kevés karbantartást igényel, gyorsan nő és egy nagyon illatos trópusi virág. Vastag leveleik vannak, és szeretnek mászni, ezért ideálisak a verandán elhelyezett függőkosarakba is. Ezek a virágok olyan trópusi régiókból származnak, mint Ázsia és Ausztrália. Világos, közvetett fényben érzik jól magukat, és szeretik, ha az öntözések között kissé kiszáradnak.

 

Amarillisz 

A tulipánokhoz és nárciszokhoz hasonlóan az amarillisz virágai is hagymákból nőnek. Virágaik trombita alakúak, és jó nagyra tudnak nőni, ami által könnyen felhívják magukra a figyelmet. Jellemzően a téli hónapokban virágoznak, annak ellenére, hogy trópusiak, és kint is tarthatók, ha fagymentes környezetben vannak. Ellenkező esetben beltérben kell tartani őket, ahol virágzásuk bármikor megcsodálható. Ezek a vibráló virágok eredetileg Dél-Afrikából származnak, de a legtöbb amarillisz, amit most láthatunk, már a világ minden táján kapható. 

Jázmin

A kertünk nem teljes a jázmin mámorító illata nélkül! Ez a magával ragadó illat minden egyes szélfuvallattal betölti majd a kertet, és virágaiból akár nyugtató teát is készíthetsz. Ennek az apró, de hatalmas éjszakai virágzó növénynek sok napfényre és páratartalomra van szüksége. Csak enyhén fagytűrő, szóval télen nagyon kell rá vigyázni, de nyáron ott a lehetőség, hogy gyönyörködhessünk benne.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves