Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KERTRENDEZÉS

A Paver Patio kert az új őrület, pedig csak keveseknek van tényleg szüksége rá

2024. május 15.

2 perc olvasás

ELLE

kert lakberendezés trend terasz Paver Patio
A Paver Patio kert az új őrület, pedig csak keveseknek van tényleg szüksége rá
© Shutterstock

A legújabb trend a Paver Patio, ami nagyon fel tudja dobni a kertet, ugyanakkor sokan meg is bánják. 


Megjelent a Paver Patio, ami a legújabb trend a kertekben. Egyre többen választják, hiszen nagyon praktikus, és számos előnye van. Ugyanakkor hátrányai is vannak, ezekről nem árt tudni, mielőtt valaki megcsináltatja. 

Ilyen a Paver Patio, a legújabb kerti trend

A Paver Patio a burkolt terasznak az elnevezése. A különlegessége, hogy ez a terasz sokszor nem kapcsolódik közvetlenül a házhoz, nincs megemelve, hanem valahol a kertben helyezkedik el. Sokszor teljesen alacsony, csak a burkolat emelkedik ki a földből. Az ilyen teraszokat jellemzően térkővel burkolják, de népszerű a betonburkolat, illetve egyre többen választanak különféle természetes köveket. Gyakran olyan köveket használnak, melyek egymásba illeszthetőek, és így valamilyen mintát adnak ki.

Ezek a trend előnyei

Előnye, hogy sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos, házhoz tartozó teraszt. Abban az esetben is megvalósítható, ha a ház mellett közvetlenül nincs hely. Éppen ezért személyre szabható, lehet kisebb vagy nagyobb, igazítható a kert méretéhez. Mivel sokan burkolattal készítik el, ezért időtálló, a repedések nem jelentenek kockázatot, így sokáig élvezhető a terasz. 

Sokan ezért bánják meg a teraszt

Bizonyos szempontból költségesebb, mint egy hagyományos, betonból készült terasz. A hátrányai közé tartozik, hogy zöld részt vesz el a kertből, és sokan csak később döbbennek rá, hogy nem használják ki annyira ezt a fajta alacsony részt, mint tervezték. A kövek esetében tökéletesen nem lehet lezárni a hézagokat, így megjelenhetnek a gyomok, melyek akár el is szaporodhatnak. 

A sík terasz egyébként ideális választás lehet, ám nem alkalmas rá mindenkinek a kertje. Szükség van a síkfelületre, ha egyenetlen a talaj, akkor elsőként ezt fel kell tölteni, csak utána lehetséges a Paver Patio. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves