Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LEVENDULA

3 levendulás, ahol virágot is szedhetsz

2024. június 14.

2 perc olvasás

ELLE

virág levendula program levendulaolaj
3 levendulás, ahol virágot is szedhetsz
© Shutterstock

Júniusban virágzik a levendula, most mutatunk 3 helyszínt, ahol nem csupán megcsodálhatod a növényt, de szedhetsz is belőle. 


Manapság nagyon népszerű növénynek számít a levendula. Az elmúlt évek során számos mezőt ültettek Magyarországon is, így nem kell Franciaországig menned, ha szeretnéd megillatozni a növényt

Ezeken a helyszíneken szedhetsz levendulát

Sokan szeretik a levendulát, hiszen csodás az illata, megszárítva pedig még sokáig illatosíthatja a lakást. Számos dolog készíthető belőle, egy egyszerűbb illatosítót például otthon is tudsz varrni. Ehhez azonban szükség lesz levendulára, most mutatunk 3 helyszínt, ahol júniusban biztosan találsz. 

Balaton-felvidéki Nemzeti Park 

A Tihany felé vezető úton található a Balaton-felvidéki Nemzeti Park levendulása. A Szedd magad! program évek óta nagyon népszerű Tihanyban, és júniusban sokan látogatják meg a helyszínt, hogy utána virágokkal térjenek haza. Június 14-től várják a látogatókat egészen a hónap végéig, de ez függ a virágzástól. A helyszínen bárki gyönyörködhet a levendulában, lehet képet készíteni és persze szedni. Utóbbit csak a helyszínen vásárolt aratótáskában. 

Kevélyhegyi Levendulamező, Pilisborosjenő

Budapesttől néhány kilométerre található ez a levendulás, ahol idén már a 8. alkalommal rendezik meg a szüretet. Egészen június 23-ig várják a látogatókat, akik 2 hektáron gyönyörködhetnek a növényben. A bejáratnál vásárolható meg a zacskó, amibe a virágok kerülhetnek, és a belépőt is itt lehet megvenni. A levendulás kutyabarát, egy meghatározott részlegen kép is készülhet. 

Köröshegyi Levendulás 

A Balaton déli partján szinte egész nyáron tart a levendulaszezon. A park 12 hektáron található, ebből 8 hektárra ültettek levendulát. Nem csupán szedni lehet a virágot, de igazán hangulatos fotók is készíthetőek. A belépőről itt találsz információt

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves