Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gáldi Vinkó Andi © Gáldi Vinkó Andrea
Gáldi Vinkó Andi
Képzőművész/fotográfus

Gáldi Vinkó Andi, nemzetközileg elismert képzőművész, fotográfus. Munkáiban elsősorban női tapasztalatok (anyaság, kamaszkor, szexualtás, menopauza), női szempontok valamint generációs kérdések, öregedés, szorongás és a nyugati illetve kelet-európai ideológiák konfliktusai kerülnek előtérbe. Andi attitűdjének fontos része a tabuk döngetése, és a párbeszédre hívás. Vizuális stílusára jellemző az intim és a public keverése, a portrék és részletek finom egymás mellé allítása. Játékos, humoros pátoszt és abszurditást keverő narratívákkal és kép-szöveg kapcsolatokkal játszik. 

 

 

Andi munkáit több nemzetközi magazin is publikálta, mint például az : FT Weekend, Vogue, Wallpaper, The Guardian, Zeit Magazine, Volkstrant Magazine, M Le Monde, D della Repubblica, El Pais, i-D, Dazed, Vice, The New Yorker, Apollo Magazine, Tate etc, stb.

A Trolley Books által kiadott "Sorry I Gave Birth I Disappeared But Now I’m Back" című első könyve 2023-ban megnyerte a Kraszna Krausz Fotókönyv-díjat, melynek díjátadó ünnepségét a londoni Victoria and Albert Museum-ban tartották. A sorozat őszinte és vicces önreflexióval mutatja be az anyaság kezdeti csúcsait és mélypontjait. Sztereotípiákat meghaladó, gyengéd, humoros és őszinte pillantással igyekszik megérinteni, miközben megidézi ennek az életszakasznak a fizikai és érzelmi hullámait, valamint az identitás változásait.

A könyv 2022 szeptemberében jelent meg Londonban és 4 hónapon belül sold out lett. Egyéni kiállítással debütált a budapesti Deak Erika Galériában és az Unseen Amsterdam-on. A londoni TJ Boulting Galériában, a Paris Photo-n, Berlinben a Bildband-ban és most áprilisban már a második kiadást a New Yorki Fotografiskában mutatják be. 

Munkái csoportos és egyéni kiállításokon is rendszeresen szerepelnek, Deák Erika képviseli Magyarországon.

Idén májusban a Photo London Discovery részén - amelyet Charlotte Jansen kurál, lesz látható új sorozata, amely a klimaszorongás és a felelős boldog gyereknevelés ellentmondásaival kísérletezik. 

Instagram - Gáldi Vinkó Andi

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Váltsuk a kiugró teljesítményeket valóra Az ELLE Awards banki partnere a kiválóság támogatásában

ELLE Wonder Woman további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

további kategóriák megtekintése