Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Jaksa Petra © Tóth Regina
Jaksa Petra
Holisztikus clean beauty blogger, újságíró-szerkesztő

Petra kiskorától kezdve ösztönösen vonzódik mindenhez, ami szép és esztétikus. Emellett mindig is lenyűgözte az emberi szervezet és a bőr működése. Körülbelül 5 éves lehetett, amikor a kertjükben gyűjtött növényekből „főzetet” készített, amit saját magára és az akkori barátnőjére is rákent (hála az égnek, semmi bajuk nem lett). Szentül hitte, hogy egy igazi csoda gyógynövény főzetet alkotott, ami minden bőrt szebbé tesz, minden sebet begyógyít. 

 

 

Az élet aztán az írás irányába terelte: a mai napig többek között újságíró-szerkesztőként tevékenykedik, ám ebben is a bőrápolás és az egészséges életmód lett a fő szakterülete. Időközben sminkes végzettséget is szerzett, majd kisfia születése előtt – idén éppen 10 éve – elindította a clean beauty blogját, a www.peonilla.com-ot. Petra kamaszkora óta küzdött a pattanásos bőrével, ezért küldetésévé vált, hogy megoldást találjon a problémájára és másokat is támogasson, akik hasonló cipőben járnak. Számtalan kutatást, könyvet, blogot, szakértői cikket elolvasott a témában, kitanulta a tudatos bőrápolás csínját-bínját, miközben hazai szakemberekkel, bőrgyógyászokkal interjúzott és interjúzik ma is. 2009 óta jelennek meg cikkei a Marie Claire, a Nők Lapja Egészség és Nők Lapja Szépség magazinokban. 


Instagram-oldalára a bloggal párhuzamosan eleinte csak hobbiból posztolgatott, később azonban missziójává vált, hogy követőinek segítsen eligazodni a szépségápolási termékek, trendek között és megossza tudását, tapasztalatát. Petra a holisztikus megközelítésben hisz, ezért az életmóddal, táplálkozással és lélekápolással összefüggésben gondolkodik a bőrről. 2018-ban beleszeretett az ősi kínai gua sha arcmasszázsba is, olyannyira, hogy két évvel később saját webshopot indított és azóta gua sha konzultációkat is tart.


Weboldal- Peonilla

Instagram- Peonilla

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

ELLE Skin and Body további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE