Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Winkler Nóra © Csiszér Goti
Winkler Nóra
Műsorvezető, árverésvezető, kulturális szakember

Szenvedélyes, elmélyült tudás, a dolgokhoz való életszerű közelítés és ennyi humor ritkán találkozik egyetlen emberben. Kollégái és partnerei szerint bármit is tesz legyen az árverés vezetése, festményekről való beszéd egy múzeumban, előadás tartása David Bowie és a Bauhaus kapcsolatáról, mélyinterjúk készítése üzletemberekkel, vagy akár podcast sorozatok vezetése a tehetségről –, minden tevékenysége könnyed, érthető, tanulságos és szórakoztató.

 

 

Az ELTE-n angol nyelv és irodalom, valamint filmelmélet és média szakon tanult, továbbá a londoni Sotheby’s Institute of Art intézményben is folytatta tanulmányait. 

Az Artmagazin egyik alapítója és szerzője.

A hetvenes évek magyar művészetét New Yorkban bemutató With the Eyes of Others című kiállítás egyik szervezője, katalógusának szerzője. A nagy hatású bemutatkozás révén az anyag műveiből több is jelentős amerikai múzeumok gyűjteményeibe kerültek. Az Álmok Álmodói podcast sorozatában világraszóló magyarokat mutat be, a Semmelweis Ignácról szóló rész rekordszámú meghallgatást hozott. 

Az Élet a képben podcastot Topor Tündével vezeti, kiállításokat mutatnak be nagyon személyes és közvetlen módon. Ez a páros tárlatvezetéseikből nőtte ki magát, amiken az elmúlt években többezer ember vett részt, az ország minden fontos múzeumában.

Hellójárat címen Nestával közös zenei-művészeti-gyereknevelési-életvezetési műsoruk a RadioCafé98.0-n fut, és podcast verzióban is elérhető.

A Bátor Tábor nemzetközi jótékonysági árveréseinek vezetője, illetve a Budapesti Fesztiválzenekar partnere adománygyűjtő árverésük szervezésében és vezetésében.

Kommunikációs tanácsadóként olyan cégekkel dolgozik, akik kulturális vagy művészeti programokat, pályázatokat visznek. Művészeti vacsoraesteket, pódiumbeszélgetéseket, kulturális vagy más szakmai kerekasztal beszélgetéseket vezet.

Népszerű Instagram sorozata az eszembejutotterrőlegykép - festményekről ír, amik a legbanálisabb helyzetekben jutnak eszébe; forgalmi dugókról, véletlen találkozásokról, az időjárásról vagy a pelenkázásról. Ezek a rövid szövegei is jól példázzák, amit munkái során képvisel; a művészet nem feszengő dolog, aminek minimum három PHD fokozattal érdemes nekiindulni, hanem nagyon is az életből születő, sűrű, sokszínű, érdekes terület, amihez örömtelin lehet kapcsolódni. Munkáiról, azok tartalmairól, tanulságairól és kulisszáiról is folyamatosan tájékoztatja követőit

Korábban a Magyar Televízióban dolgozott, ahol a Kultúrház című kulturális műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként, valamint a Közeli című kulturális híradó vezetőjeként tevékenykedett. 

Emellett a Szélesvászon című filmes műsor vezetőjeként ismerték. A Danubius Rádióban reggelente a Cappucino Tripla női műsorvezetője volt, és a Radio Cafe 98.6-ban saját műsorával, a FélóraNóra cíművel tűnt ki. Szakmai pályafutása során vezető pozíciót töltött be az Octogon architecture & design magazinnál is, ahol lapigazgatóként tevékenykedett.

Instagram- Winkler Nóra

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

ELLE Content Creator további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE