Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gryllus Dorka © Malina Ebert
Gryllus Dorka
Színművész

Gryllus Dorka már főiskolás évei elején, főszerepet kapott az Eszterházy Péter regényéből készült Sólyom András rendezte Érzékek iskolája című filmben. Egy éves Vígszínházi gyakorlat után majd 5 év Kaposvári társulati tagság után, 30 évesen költözött Berlinbe. Azóta kétlaki életet él Berlin és Budapest között.

 

 

Dorka 90 magyar és nemzetközi filmben és sorozatban játszott. Berlini, bécsi és New York-i színházi munkái mellett játszott itthon Budapesten a Thália és az Örkény színházban többek között Bodó Viktor és Mácsai Pál rendezésében.Több nemzetközi filmfesztiválon is elnyerte a legjobb színésznő díját. Múlt évben készült első önálló rendezése, Dorka ötlete alapján Závada Péter által írt „SZX_MCHN avagy vágyaink meghurcoltatása" nagy sikerrel megy hétvégenként az Alterego Clubban, szintén a Trojka társulat előadásában.  

13 éve alkotnak egy párt Simon Kornéllal, akivel több közös filmes munkájuk mellett múlt évben közös színházi előadást is készítettek, Dobray Sarolta regényéből készült Üvegfal című nagysikerű zenés felolvasó színházi estet Soós Attila rendezésében. Attila egyben a Trojka Színház vezetője is, ahol 5 éve láthatjuk Dorkát többek között Anna Karenina ként, májustól pedig Bertold Brecht A szecsuáni jólelkű című darabjának címszerepében a Lóvasúton.Évek óta az Autistic Art jószolgálati nagykövete és két kisfiú, Soma és Áron édesanyja.

Instagram- Gryllus Dorka

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év színésznője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE