Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Bacskó Tünde © Fábián Évi
Bacskó Tünde
Színésznő, a Pécsi Tandem Színház megalapítója

Már egészen kislány korától vonzották a művészetek, sok ének- és versmondó verseny győztese. Szabadúszó, de közel 20 éve játszik a Pécsi Harmadik Színházban. A független Tandem Színház alapító tagja. Küldetésük az empátia felébresztése a periférián lévő társadalmi csoportok felé az interaktív színház szemléletformáló erejével. Előadásaik témái többek közt a mélyszegénység, függőségek, hajléktalanság, tehát a tabudöntögetés. 

Debrecenben nőtt fel, lelkes diákszínjátszó volt, majd drámatagozaton végzett a debreceni Ady Endre Gimnáziumban. 

Kamaszkorára letisztult benne: a színház a szenvedélye. Kezdetben az önkifejezés lehetősége motiválta, de mára a hivatásává vált. Vallja: a színész átéli a néző helyett azt, ami elviselhetetlen, nevet azon, amin az életben nem szabad, számára a katarzis jelentése: “levenni a rontást” a nézőről, amit csodás felelősségnek tart. Ügyként tekint a színházra mint műfajra, így büszke rá, hogy a Pécsi Harmadik Színházban játszott nagy asszonyszerepei mind a kortárs drámairodalom gyöngyszemei. 

A tabukról beszélni küldetésének érzi, ezért fontosnak tartotta elvállalni a legutóbbi filmes főszerepét is egy vidéki tanárnő szerelmi életéről, mely romantikus és hétköznapi is lehetne, de egy leszbikus kapcsolatról van szó, így máris nem hétköznapiak a nehézségek, amikkel szembe kell néznie. 

Mindig a gyengébbek pártját fogja, így a Tandemmel most az ormánsági hátrányos helyzetű gyerekeknek visznek színházat. 

Pécsett él, a színház és a filmek mellett egyetemista fiával, gimnazista lányával és férjével - akivel 25 éve házasok -, törekszenek a boldog családi életre.

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év színésznője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE