Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tompa Andrea © Máté Péter
Tompa Andrea
Író

Budapesten él, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem docense. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Érdeklődése a színháztörténet és kultúra iránt tanulmányokban és vélemény cikkekben is megnyilvánult, melyeket itthon és külföldön is publikált. Eddig öt regénye jelent meg: A hóhér háza, Fejtől s lábtól, Omerta, Haza, Sokszor nem halunk meg. 

 

 

Közel két évtizeden át a Színház folyóiratban dolgozott színikritikusként és szerkesztőként, 2015-től egészen 2020-ig pedig a főszerkesztői feladatokat is ellátta. Négy regénye idegen nyelven is megjelent. 

Munkásságáért több díjban részesült: "Erdély Magyar Irodalmáért" debüt-díj (2010), Békés Pál-díj (2013), Artisjus Irodalmi Díj (2014), Déry Tibor-díj (2014), Márai Sándor-díj (2014), Natalia Gorbaniewska-díj (Lengyelország) (2017), Libri Irodalmi Díj (2018), Baumgarten-emlékdíj (2021), Merítési-díj (2021), Mészöly Miklós-díj (2024).

Weboldal- Tompa Andrea

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE