Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Boldizsár Ildikó © Kállai Márton
Boldizsár Ildikó
Író, mesekutató, meseterapeuta, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója

Rövid – egyetlen mondatba foglalt – életrajza szerint egy olyan nő, aki a mesék rendje szerint éli az életét. Minden más vele kapcsolatos tény, adat, függelék pusztán e mondat bővebb kifejtésének tekinthető. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán folytatott tanulmányai során találkozott először a mesékkel, és ez a találkozás sorsdöntőnek bizonyult számára. 

 

 

Egyetemi évei alatt akadémiai mesekutató ösztöndíjas volt, majd önkéntes kórházi mesélőként és háromgyerekes anyaként kapcsolódott a mesékhez. Azóta három szálon futnak benne a mesék: él benne egy mesemondó (író), egy segítő (meseterapeuta) és egy tudásközvetítő (egyetemi oktató). Ez a három szál egy helyről fakad, és egy irányba tart: az égig érő fa gyökereitől a lombkoronáig.

A meseterápia módszerét középső gyermeke betegségének köszönheti a világ. A gyógyulásáért folytatott küzdelem során tett szert azokra a kórházi tapasztalatokra, amelyekből a meseterápia megszületett. Mostanra hatvan könyv jelzi ennek az útnak a különböző állomásait. Mesegyűjtemények, szakkönyvek, tankönyvek, esetleírások, valamint saját meséi fonódnak össze egyetlen egésszé. Folyamatosan dolgozik: amikor éppen nem ír, képzéseket tart pedagógusoknak, orvosoknak, pszichológusoknak és gyermekvédelmi szakembereknek. 


2014-ben alapította meg a Metamorphoses Meseterápiás Egyesületet, amelynek elnöke. Tavaly nyitotta meg Nemzetközi Meseiskoláját: itt ér össze mindaz, amit mostanáig megálmodott és megvalósított.

Weboldal- Boldizsár Ildikó

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE