Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Péterfy-Novák Éva © Bulla Bea
Péterfy-Novák Éva
Író, emberi jogi aktivista

Első regényét viszonylag későn, 52 évesen blog formájában kezdte írni 2013-ban, olvasók százezrei előtt írt személyes traumájáról, kislánya elvesztéséről. Azóta Péterfy-Novák Éva meghatározó személye a hazai irodalmi közegnek, történetei a fontos társadalmi kérdések mellett az átlagember hétköznapi vívódásaival is foglalkozik, szókimondó, humoros stílusban.

Péterfy-Novák Éva írói ereje abban rejlik, hogy számára nincsenek tabuk. Első regénye, 2014-ben jelent meg könyvként, Egyasszony címen, amelyet 2015-ben monodrámaként vitt színre az Orlai Produkciós Iroda és a Füge, Tenki Réka főszereplésében.

A rózsaszín ruha című novelláskötetben (2017) szókimondóan, humorral és empátiával ír életünk azon bántó pillanatairól, amelyekről igyekszünk nem tudomást venni. Egy évvel később kínai útinaplójukról adtak ki kötetet férjével, Péterfy Gergely íróval A panda ölelése címmel, amelyben kétféle aspektusban, szellemben és érzékenységben írtak kínai utazásukról.


Az Apád előtt ne vetkőzz (2019) című regényében megrázó kérdéseket tesz fel arról, mi lesz egy megnyomorított gyerekből, hogyan válik szörnyeteggé felnőttként. A rá következő évben ebből a regényből is színdarab készült. 2020-ban Damaszt és paprikás csirke címmel közösen jegyez történeteket és recepteket Szentesi Évával.


Elmondani az elmondhatatlant, megírni azt, amire nehezen találunk szavakat - traumaírás kurzusán segít abban, hogy olyan szövegek születhessenek, amik mások számára érthetően és átélhetően mesélik el az érintettek traumatörténeteit. 


Férjével, Péterfy Gergellyel és Varga Edittel alapított kiadója, a Felhő Café Könyvek is ugyanezen gondolatiság mentén ad hangot azoknak a szerzőknek és témáknak, amelyeket fontos felhangosítani a társadalomban. 

Jelenleg Umbriában él férjével, tanít a Péterfy Akadémián és kulturális túrákat vezetnek. 

Weboldal- Péterfy-Novák Éva

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE