Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szécsi Noémi © Oláh Gergely Máté
Szécsi Noémi
Író

Ha nem is mindenben, szakmai törekvéseit tekintve úttörő, kísérletező alkat. 2009-ben ő volt az Európai Unió irodalmi díjának első magyar nyertese a Kommunista Monte Cristo című szatirikus regényével. Első művében a Finnugor vámpír-ban egy genderfluid budapesti vámpírcsemete művészi pályára lépését mesélte el. 2013-ban pedig az elsők között indított Halcsontos Fűző néven nőtörténeti blogot.  

 

 

Noémi azóta az irodalom mellett nőtörténeti ismeretterjesztő könyveket is írt, mint a nagysikerű A budapesti úrinő magánélete (1867-1914) (Géra Eleonórával közösen) vagy a dr. Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő rendelési naplóin alapuló, a 19-20. század fordulójának női testképét vizsgáló Lányok asszonyok aranykönyve. 

Szépíróként legutóbbi regénye a termékenységi és karrierválságokkal szembenéző negyvenes nők, Elza és Em barátságáról szóló Egyformák vagytok, tavaly pedig Rohadt állatok címmel jelentek meg az elmúlt évek során írott felnőtteknek szóló csípős humorú állatmeséi. Azon kívül, hogy író és független kutató, Szécsi Noémi okleveles szakács, amatőr kertész, örök kételkedő és két gyermek édesanyja. 

Facebook- Szécsi Noémi

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE