Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Eged Enikő Katalin © David Kovacs
Eged Enikő Katalin
Illusztrátor, mintatervező

Állatok, tájak, természeti jelenségek és misztikus szimbólumok, amelyekről bátran kijelenthetjük, szinte az egész világot meghódították Lyontól Shanghaiig. Formavilágát egyaránt jellemzik a színes, variálódó mintázatok és az enyhén absztrakt, naivba hajló figuralitás. A vizuális történetmesélés különböző eszközeivel olyan hozzá közel álló, de a társadalom egésze számára is fontosnak tekinthető témákat dolgoz fel, mint az otthonosság érzése, az intimitás, a női szexualitás, az önreflexió, a nosztalgia vagy az emlékek által, önmagunkhoz való kapcsolódás képessége és lehetősége.

 

 

A 32 éves művész kezdetben az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult magyar- és filozófia szakos hallgatóként. Ezt követően jelentkezett és szerzett tervezőgrafikusi diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, majd tanult ösztöndíjasként Rómában. Azóta több egyéni kiállítása is volt már világszerte, Instagram oldalán több, mint 152.000-en követik munkásságát, ahol saját illusztrációit, képzőművészeti munkáit és egyéb projektjeit osztja meg a követőivel.


Számos kollaborációban vett részt hazai és külföldi márkákkal, mint például az Oat Ava-val, VYF-el, Honest Toil-al, a Lucy & Yak-kel vagy a LEINWÄNDE-val. 


Visszatérő motívumai közt szerepelnek különböző állatok, tájak, természeti jelenségek és misztikus szimbólumok. Személyes esztétikájában nagy hangsúlyt helyez különböző atmoszférák és hangulatok érzéki megjelenítésére és átérezhetőségére, amely ezáltal a szakmai közegen túl, egy sokkal szélesebb befogadói réteg számára is hozzáférhetővé válik.


Instagram- Eged Enikő Katalin

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE