Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Beleznay Maya © Benjamin Urquhart
Beleznay Maya
Stanford PhD hallgató, fizika szak

Szenvedélye az asztrofizika, ami már kiskorától fogva nagyon érdekli. A rengeteg rejtély a mi világegyetemünkben arra ösztönzi, hogy különböző területeken, például az exobolygók keresésén vagy a dark matter energy észlelésén, kutatást végezzen. Hosszú távon még nem tudja pontosan, mivel szeretne foglalkozni, de nagyon fontosnak tartja az oktatást és a lehetőségek megnyitását az érdeklődő fiatal kutatók számára, és ezt mindenképpen be szeretné vonni a munkájába. 

 

 

Jelenleg első éves PhD diákként dolgozik, fizika szakon végzi kutatómunkáját. A SLAC Amerika egyik legnagyobb nemzeti laboratóriumában dolgozik a világ legnagyobb teleszkópjának összeszerelésén. 

Alapképzését három év alatt az MIT-n, Bostonban végezte el. 2024 nyár elejére jelenik meg harmadik publikált cikke, amit egy svéd csapattal kollaborálva ír. Szabadidejében sportol, kedvencei közé tartozik a hosszútávfutás és a triatlon. Kirándulásokat tesz a természetben, szeret festeni és rajzolni, amit kiváló stresszoldásnak tart a nagyon elfoglalt hétköznapokban.

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE