Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Brindás Boglárka © Sutus Fanni
Brindás Boglárka
Operaénekesnő

A zenével már kiskorában megismerkedett szülei által, akik habár nem zenészek, mégis fontosnak tartották, hogy zenei oktatásban is részesüljön, így kezdett el zongorázni, majd énekelni Szegeden. Mindemellett évente többször látogatott operaelőadásokat, általános iskolás kirándulások alkalmával. Célja, hogy az operajátszás olyan műfaj legyen, amit mindenki meg tud szeretni, kicsik és nagyok egyaránt, olyanok is akik nem jártasak az opera világában, hiszen ő is így kezdte. Ezt tartja szem előtt minden alkalommal, amikor a színpadra lép.

2016-ban felvették a Zeneakadémiára, ahol az alap, majd 2022-ben az operaénekes mesterdiplomát is megszerezte. Már egyetemistaként debütálhatott a Magyar Állami Operaházban, R. Wagner - Parsifal című operájában, illetve az Operaház és a san diego-i Opera Neo koprodukciójaként, Budapesten, majd San Diegoban - W.A.Mozart - Az álruhás kertészlány című operájában énekelt. 2022-ben felvételt nyert az Opéra national de Paris Operastúdiójába, ahol olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt, mint Renée Fleming és Gerald Finley. Koncerten vett részt a Palais Garnier-ban a párizsi opera zenekarával és W.A.Mozart – Le nozze di Figaro című operájában debütált a színház nagyszínpadán.

2023-ban, mint főszereplő lépett színpadra G.Rossini - La scala di seta című operájában, majd a Palais Garnierban, M.Ravel - L’enfant et les Sortilèges című operájában szerepelt. 2024 januárjában nagyszabású gálakoncerten énekelt a Palais Garnier nagyszínpadán a párizsi operaház zenekarával, melyet Thomas Hengelbrock az NDR Elbphilharmonie egykori vezető karmestere vezényelt. Jelenleg, a Magyar Állami Operaházban, Claus Guth rendezésében, mint Zerlina lép színpadra, W.A.Mozart - Don Giovanni című operájában, melyet Rajna Martin - az Operaház első karmestere vezényel. 


Instagram - Brindás Boglárka

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE