Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Berczeli Betty © Vágó Csaba Kornél
Berczeli Betty
Tervező és tulajdonos, Suit for Sunday

A varrás szeretete egészen régre nyúlik vissza. Gyerekként csodálta, ahogy anyukája leült a varrógépe mögé és szebbnél szebb dolgokat alkotott. Később tanult divattervezést, marketing menedzsmentet és egy női szabó képzést is elvégzett. Többen is buzdították saját márkájának elindítására, de úgy érezte, hogy pont azokat a részeket kellene másnak kiadnia, amit a legjobban szeret, a szabásminta készítésétől egészen a szabásig, varrásig. Meg kellett találnia az arany középutat, amelyben megmarad neki az alkotás élménye, ugyanakkor kreatív és van benne jövő. Valahogy így született meg a Suit for Sunday.

you design – i create


Nincsen fix kollekció, fazon, csak az adott megrendelő ötletei, melyek megvalósításra várnak. Egy inspirációs képből, leírásból jutunk el együtt a megálmodott darabig. A márka megalapításával célja, hogy ténylegesen csak azokat a darabokat készítse el, amire az emberek vágynak. Szeretné az egyedi ruhakészítést behozni a mindennapokba és megváltoztatni azt a tévhitet, hogy ez egy elérhetetlen luxus szolgáltatás, amit csak nagyon-nagyon különleges alkalmakkor lehet igénybe venni.

Úgy gondolja, hogy azáltal, hogy a megrendelőket is bevonjuk a tervezés folyamatába, sokkal inkább magukénak érzik az elkészült ruhadarabot, így sokkal tovább marad ruhatáruk szerves része. Több magyar zenésszel is dolgozott már együtt. Készített fellépőruhát Fekete Giorgio-nak, aki az MTV EMA díjat is Suit for Sunday nadrágban vette át Düsseldorfban. Schoblocher Barbival és Jancsó Gáborral már több közös szettet tudhatnak magukénak. Dolgozott Vitáris Ivánnal, ezek közül is az egyik kedvence a tavalyi Sziget fesztiválon viselt szettje. Az idei évet Henri Gonzóval kezdte, akinek egy contrast blazer-t készített a Müpás koncertjükre.

A contrast blazer az egyetlen fix termék, ami mégiscsak bekerült a Suit for Sunday életébe. Tavaly a stúdió megnyitójára készített magának először, azóta többen is érdeklődtek a zakó iránt, így ősszel csinált egy exkluzív dropot, limitált darabszámmal. A márka nevében húzódó kettősség jellemzi az egyébként benne rejlő kettősséget is: suit – elegáns, klasszikus sunday - könnyed, bohém. Szó szerint értelmezve, pedig bármit bármilyen alkalomra – zakót vasárnapra!

Instagram - Suit for Sunday

ELLE AWARDS 24

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2024 május 12. 23:55-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE