Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Leszbikus szülők

Azonos nemű szülőpár tűnik fel a Peppa malac mesesorozatban

2022. szeptember 08.

1 perc olvasás

ELLE
elfogadás mese rajzfilm sokszínűség inkluzivitás LMBTQ közösség
Azonos nemű szülőpár tűnik fel a Peppa malac mesesorozatban
© Channel 5

Fontos lépést tettek az inkluzivitás felé a Peppa malac rajzfilmsorozat készítői.


Nemcsak a hollywoodi filmek és sorozatok, de már a gyerekközönség számára készült meséknél is egyre nagyobb teret kap a sokszínűség és az elfogadás. A világ jelenlegi egyik legnépszerűbb rajzfilmsorozata, a Peppa malac készítői is fontos lépést tettek az inkluzivitás felé.

A héten debütált az egyik epizódban a sorozat első azonos nemű szülőpárja: két leszbikus jegesmedve.

Fotó: Channel 5 

A Families (Családok) című epizódban láthatjuk Pennyt, a kis jegesmedvelányt, aki egy családi portrét rajzol barátai társaságában. A rajz közben pedig mesél is a családjáról.

„Anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyikük orvos, a másikuk pedig spagettit főz. Imádom a spagettit!”

Az LMBTQ-közösség ünnepli Peppa malacot

Bár a rajzfilmsorozatban ez idáig nem szerepelt egyetlen LMBTQ karakter sem, a meleg közösség már jó ideje meleg ikonként ünnepli Peppa malacot. Különösen azután lett népszerű a közösség tagjainak körében, hogy a mesében elhangzott a „Rainbow” című dal – a szivárvány pedig a meleg közösség közismert szimbóluma.

2019-ben online petíció is indult azért, hogy a mesesorozatba írjanak bele egy azonos nemű szülőpárt. Ezt végül közel 24 ezren írták alá.

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves