Forralt bor, tojáslikőr vagy csokoládé... Mit szólnál ahhoz, ha egy finom forró itallal várnád a Mikulást?
Akár tejszínhabbal, fahéjjal vagy mogyoróval szereted, a házi forró csokoládé a karácsonyi italok netovábbja, ami egy pillanat alatt képes visszarepíteni minket a gyermekkorba. És ha van olyan időszak, amikor teret engedhetünk a gyermeki oldalunk számára, akkor az a karácsony!
Egy egyszerű forró csokihoz szükségünk lesz 8 deci tejre, 2 deci tejszínre, 1 zacskó vaníliás cukorra, 1 evőkanál cukorra (ez lehet barna is), 20 deka 70 százalék körüli étcsokoládéra, egy csipet sóra, őrölt fahéjra, tejszínhabra és csokireszelékre ízlés szerint. A tejszínt, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük egy nagy lábasban, majd alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. Egy másik edényben az apróra tört csokit egy bögre tejjel addig melegítjük, amíg a csoki fel nem olvad és a massza krémes állagú nem lesz. A csokis krémet keverjük a tejszíneshez, és együtt melegítsük tovább. Tejszínhabbal, csokireszelékkel, fahéjjal vagy pillecukorral díszítsük, és ne felejtsük el, hogy eljött a karácsonyi kekszek ideje is!
A tojáslikőr színtiszta kényeztetés, és nem is kell hozzá más, csak 5 darab tojás, 5 deci tej, egy vaníliarúd, 40 deka cukor, 2,5 deci tejszín és 3 deci rum vagy vodka.
Összeforraljuk a tejet a tejszínnel, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha ez felforrt, félretesszük, és egy másik tál fölött szétválasztjuk a tojássárgákat a fehérjétől. A fehérjére most nem lesz szükségünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, majd habverővel habosra keverjük és a kihűlt tejhez adjuk. A keverékhez ezt követően adjuk hozzá a rumot vagy a vodkát. Fogyasztás előtt érdemes néhány órára a hűtőbe tenni. Egészségünkre!
Ha te is szeretsz egy bögre forralt borral a kezedben végigsétálni a karácsonyi vásárokon, ez a recept neked szól.
A hozzávalók listája a következő: két alma, egy citrom, egy narancs, 10 darab szegfűszeg, 1 rúd fahéj összetörve, 5 evőkanál cukor, fél liter víz és egy liter vörösbor. A gyümölcsöket kockára vágjuk és beletesszük a vízbe, majd a fűszerekkel együtt addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. Végül felöntjük a borral, és amikor elkezd forrni, levesszük a tűzről. Már csak egy kockás takaró kell, és kanalazhatjuk is a gyümölcsöket a bögréből!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!