Quantcast

ÍTÉLET

Bűnösnek találták a Marvel színésznőjét és férjét kiskorúak szexuális zaklatásában

Bűnösnek találták a Marvel színésznőjét és férjét kiskorúak szexuális zaklatásában
© Getty Images, IMDb

Letöltendő börtönbüntetésre számíthat Zara Phythian, a Marvel népszerű filmjének, a Doctor Strange-nek színésznője.

Bűnösnek találta a bíróság Zara Phythian hollywoodi színésznőt és férjét gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények vádjában, amiért mindketten letöltendő börtönbüntetésre számíthatnak.

Mint kiderült, a színésznő és férje, Victor Marke három éven keresztül szexuálisan zaklattak egy kislányt. A bűncselekményeket 2005 és 2008 között követték el, amikor a lány még csak 13-15 éves volt, illetve mielőtt a pár összeházasodott volna. Bár a férfi bevallotta, hogy egyszer létesített szexuális kapcsolatot az áldozattal, de állítása szerint akkor már elmúlt 18 éves és erőszakról szó sem volt. A lány, aki csak nemrégiben volt képes előállni történetével, ezzel szemben azt mondta, a pár közösen zaklatta éveken keresztül, és legalább hat alkalommal szexre is kényszerítették. A színésznő férjét ezen kívül egy másik kiskorú lány megrontásával is vádolják, a bántalmazást 2002 és 2003 között követhette el.

A párt összesen 14 rendbeli gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazással és 4 rendbeli szeméremsértéssel vádolták meg. Bár mindketten tagadták a vádakat, az esküdtszék bűnösnek találta őket. Valószínűleg letöltendő börtönbüntetésre számíthatnak, azonban annak mértékéről később, május 16-án dönt a bíróság, addig előzetes letartóztatásban várják az ítéletet.

A 38 éves színésznő a 2016-ban megjelenő híres Marvel-filmből, a Doctor Strange-ből lehet ismerős, amelyben Benedict Cumberbatch és Tilda Swinton oldalán tűnt fel. Zara Phythian és férje profi harcművészek, közösen üzemeltetnek évek óta harcművészeti iskolát, amelyben több gyereket is oktattak az évek alatt.

A két nő, akik most ki mertek állni a nyilvánosság elé történetükkel, arra bíztatja a többi áldozatot, merjenek beszélni az őket ért bántalmazásokról, akármilyen régen is történtek, mert a hatóságok igenis komolyan veszik és foglalkoznak a hasonló esetekkel.

Via