Quantcast

62 éves

Film készül Barbie-ról, aki ma már nem csak szőke és vékony

Film készül Barbie-ról, aki ma már nem csak szőke és vékony
© Mattel

Jelentős átalakuláson ment át az egykor sokat bírált játék, tudósok is segítik a fejlesztését a testalkatától a foglalkozásáig.

Nagyszabású film készül az idén 62 éves játékról, Barbie babáról - árulta el az Euronews-nak adott interjúban Kim Culmone. A Mattel divatbabákért felelős vezető alelnöke és formatervezési vezetője szerint manapság már tudományos háttérrel dolgoznak azon, hogy az egykor irreálisan vékony (egyesek által ezért korábban bírált) baba 2021-ben már bátorítsa a fiatal lányokat.

A brit Cardiff Egyetemmel végzett kutatásuk megerősítette, hogy a gyerekek fejlődésében segít a babázás. "Az empátia és a szociális készségek fejlesztésében is segít, nemtől függetlenül, akár csoportban, akár egyénileg játszanak a gyerekek. Jót tesz nekik, ha babáznak, például Barbie-val".

Sokat foglalkoznak a babák külsejével és a szakmájukkal. "Barbie már a világ minden etnikumát képviseli. Hét különböző testalkatú babánk van, Barbie ülhet kerekesszékben is, lehet művégtagja, lehet pigmenthiányos" - mondja Culmone.

Eddig már több mint 200 foglalkozása volt a babának, az alelnök szerint a legfontosabb, hogy játékuk "képviselje azokat a szakmákat is, ahol a nők alulreprezentáltak. Ide tartoznak például a matekosabb, mérnöki vagy technológiai területek, ahol fontos, hogy gyerekek azt lássák, hogy a nők is meg tudják állni a helyüket".

Egy ilyen együttműködést indítottak Samantha Cristoforetti olasz úrhajóssal is.

A készülő filmről annyit árult el a cégvezető, hogy jelenleg a gyártás előkészületeinél tartanak, jövőre lesz kész a film, amit várhatóan 2023-ban mutatnak be.